Skip to main content

Terrasje pakken in Eindhoven

Eindelijk is het zover: terras weer. Het koud weer lijkt voorbij en de zon komt steeds vaker tevoorschijn. Een terrasje pakken op een vrije middag is dan ook iets wat veel mensen graag doen. Maar, wat zijn nu de leukste plekjes om een drankje te doen, waar kan je het beste mensen kijken, de hele dag in de zon zitten en de lekkerste biertjes vinden? Ik vertel het je in deze blog!

Ketelhuisplein

Het Ketelhuisplein vind je op Strijp-S. Met een beetje lekker weer is de sfeer hier meteen top en kan je op heel veel plekken van de zon genieten. Een voorbeeld hiervan is het terras van het Ketelhuis. Leuke lampjes, zitzakken, een muziekje en lange tafels: meer is er niet nodige om op je vrije middag te genieten van een lekker drankje en goed gezelschap. Is er geen plek meer op het terras? Dan kan je ook gewoon lekker op het grasveld van de zon genieten. 

Klein Berg

De Kleine Berg komt helemaal tot leven zodra de terrassen weer vol zitten. Dit deel van Eindhoven wordt regelmatig overgeslagen, maar is naar mijn mening juist een heel gezellig deel van de stad. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Loods 61. Hier kun je op een mooi terras net iet wat rustigere zitten dan direct aan de straat. Op een zonnige dag zit je hier op een perfecte plek.  Ook bij Berlage hebben ze een prima terras, verstopt achter in de tuin, waar je fijn kunt zitten, maar ook lekker kunt eten. 

Café 100 Watt - Stadsbrouwerij Eindhoven

Zodra de zon begint met schijnen, is de het terras van de Stadsbrouwerij echt een van mijn persoonlijke favorieten. En zodra die eerste zonnestralen doorkomen, geldt het spreekwoordelijke ‘er is altijd leven in de brouwerij’, hier echt. De sfeer is er heel goed en naast de speciaalbiertjes serveren ze hier ook hele lekkere hapjes. De Stadsbrouwerij is te vinden op Bleekweg 1, net naast de Vestdijk en Stratumseind.

TU Eindhoven

Dat je op het terrein van de TU ook op het terras kan zitten weten velen niet. Het grootste terras vind je bij de Zwarte Doos. Je zit hier echt heerlijk in de zon en in een natuurlijke en levendige omgeving. Sinds kort is er echter nóg een plek waar je kunt terrassen: Hubble. In het café van Hubble kun je heel knus zitten, studeren of vergaderen, maar zodra de zon schijnt slaan de deuren open naar het terras en kan je genieten in de zon van een koud biertje of een lekkere borrelhap. Het terras is vanwege de recente opening nog niet volledig ingericht, maar meer dan een paar biertafels heb je ook niet nodig toch? Ga hier zeker ook eens een kijkje nemen!

Lees voor andere leuke plekjes een deze blog over Borrelen in Eindhoven. En heb je nou na al die drankjes ook honger gekregen? Lees dan onze blog voer Uiteten in Eindhoven met een Studentenbudget voor wat extra inspiratie. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.