Skip to main content

Studeren in Eindhoven studentenstad

Eindhoven heeft een bruisend en internationaal studentenleven. Deze innovatieve stad telt meer dan 16.000 wonende studenten en meer dan 30.000 studerende studenten. Eindhoven is perfect voor de creatieve en ambitieuze student. In dit artikel lees je meer over wat de stad allemaal te bieden heeft voor (aankomende) studenten.

Huisvesting in Eindhoven

Studenten komen over het algemeen makkelijk en snel aan huisvestiging in Eindhoven. In vergelijking met andere studentensteden is de maandelijkse huur in Eindhoven goed te betalen voor studenten. Voor een kamer van gemiddeld 16 vierkante meter, betalen studenten €360,- per maand. Dit ligt ver onder het gemiddelde van €436,- per maand. 60% van de studenten in Eindhoven woont in een studentenhuis, waarbij zij een eigen kamer hebben en de voorzieningen met elkaar delen. De overige 40% woont in een zelfstandige woonruimte waar zij alle voorzieningen voor zichzelf hebben, zoals een studio of zelfs een woning met meerdere kamers voor zichzelf. Vestide is een bekende woningaanbieder in Eindhoven, waar studenten zich voor kunnen inschrijven wanneer zij op zoek zijn naar een kamer. Er zijn ook Facebookgroepen waar kamers in Eindhoven worden aangeboden. Lees hier meer over op de pagina zoektips voor een kamer in Eindhoven.

Hogescholen en universiteiten in Eindhoven

Eindhoven heeft 5 hogescholen en 1 universiteit waar studenten zich kunnen inschrijven. Bij TIAS School for Business and Society Eindhoven leggen ze de nadruk op het overbrengen van kennis en vaardigheden en het stimuleren van een kritische, nieuwsgierige houding. Hogeschool TIO biedt opleidingen aan op het gebied van hotelmanagement, toerisme en marketing. Het EuroCollege is een kleinschalige hogeschool, perfect voor studenten die op zoek zijn naar wat meer persoonlijke begeleiding. De Fontys Hogeschool biedt meer dan 50 bachelor- en masteropleidingen aan, met voor iedere student een passende opleiding. Als laatste is de Design Academy een hogeschool voor echte creatievelingen. Deze hogeschool past perfect bij de innovatie en creativiteit van de stad. De Technische Universiteit in Eindhoven is een goed aangeschreven universiteit met een uniek bachelor- en masterprogramma.  Deze universiteit is onder andere een perfecte plek voor startups en baanbrekende projecten.

Studentenverenigingen in Eindhoven

Eindhoven kent vele studentenverenigingen waar studenten lid kunnen worden. Verenigingen helpen studenten om nieuwe mensen te leren kennen met soortgelijke interesses. Eindhoven heeft een aantal gezelligheidsverenigingen, waarbij plezier voorop staat. Leden organiseren evenementen om bij elkaar te komen als vereniging, elkaar beter te leren kennen en echte vriendschappen op te bouwen. Ook kent Eindhoven veel sportverenigingen. Deze verenigingen combineren een fanatieke sport met gezelligheid en het hebben van een fijne studententijd. Deze sporten variëren van roeien tot basketbal en van schaatsen tot volleybal. Religieuze verenigingen zijn er om studenten met een bepaalde religie met elkaar te verbinden. Overige verenigingen in Eindhoven richten zich onder andere op muziek, politiek of fotografie. Er zijn ook studieverenigingen in Eindhoven. Studieverenigingen zijn vaak gekoppeld aan een bepaalde studie of afstudeerrichting en combineren studiegerichte activiteiten met gezelligheid.

Vrije tijd in Eindhoven

Studenten in Eindhoven hoeven zeker niet stil te zitten. De stad telt ongeveer 150 cafés, 2 musea, 2 bioscopen en 2 theaters. Deze culturele stad organiseert vaak inspirerende evenementen, dit is een fijne manier voor studenten om op te laden en elkaar te ontmoeten.

Andere studentensteden

Nederland kent nog veel meer studentensteden. Benieuwd hoe het studentenleven er in die steden uitziet? In onderstaande blogs vertellen we meer over elke studentenstad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.