Skip to main content

Studentenkorting zorgverzekering

Als je een student bent, wil je natuurlijk een betaalbare zorgverzekering. Gelukkig bieden veel verzekeraars in Nederland daarvoor een speciale studentenkorting aan. Dit artikel vertelt je meer over wat je moet weten over studentenkortingen op je zorgverzekering.

Wat is studentenkorting zorgverzekering?

Als student ben je bezig met een voltijd- of deeltijdstudie. Daarbij heb je weinig tijd en vaak geen hoog inkomen. Iedereen in Nederland is echter verplicht minimaal een basisverzekering af te sluiten. De premie die je hiervoor betaalt, loopt maandelijks flink in de papieren voor een student. Daarom bieden veel zorgverzekeraars korting aan voor studenten. Zo is een zorgverzekering toegankelijker en betaalbaar voor jou als student. Deze kortingen bieden ze vaak in de vorm van een lagere premie, maar soms ook in de vorm van extra dekkingen of voordelen zoals korting op tandartsverzekeringen.

Om je studentenkorting te krijgen, moet je ingeschreven staan als voltijd- of deeltijdstudent aan een erkende onderwijsinstelling.

Beste zorgverzekering met studentenkorting

Het belangrijkste bij een zorgverzekering met studentenkorting is dat de zorgverzekering past bij je zorgwensen en je de zorg vergoed krijgt die je nodig hebt. Een zorgverzekering vergelijken op Geld.nl is handig om inzicht te krijgen in de verzekering die het beste bij je past. Vergelijken doe je in een paar gemakkelijke stappen:

  1. Je vult eerst enkele gegevens over jezelf in.
  2. Kies je eigen risico en de zorg die je wil verzekeren.
  3. Je krijgt nu een overzicht van verzekeringen die passen bij jou en je zorgwensen. Kies uit de resultaten welke zorgverzekering het beste bij je past.

Wanneer je de goedkoopste prijs ziet, is het heel aantrekkelijk om die meteen te kiezen. Amanda Bulthuis, expert geld verzekeringen, adviseert: “Kijk ook goed naar de voorwaarden. Het kan zijn dat de goedkoopste zorgverzekering geen contract heeft met jouw ziekenhuis. Dan bestaat de kans dat je extra of het volledige bedrag betaalt wanneer je daar een behandeling hebt.” Laat je dus niet alleen leiden door een lage premie!

Met deze stappen vind je eenvoudig de goedkoopste studenten zorgverzekering, die het beste past bij jouw zorgwensen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.