Skip to main content

Stedentrip 's-Hertogenbosch

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent voor de meeste van ons een paar dagen vrij! Geen studie, geen werk, maar veel vrije tijd. Ben je bang dat je je gaat vervelen? Ga dan eens op pad naar een andere stad. Om je alvast wat inspiratie te geven heb ik hieronder de leukste bezienswaardigheden van een bijzonder stad opgeschreven: ‘s Hertogenbosch.

De binnenstad

‘s-Hertogenbosch, ook wel Den Bosch genoemd, is de hoofdstad van Noord-Brabant. In 20 minuutjes sta je met de trein vanuit Eindhoven in de stad. Er valt ontzettend veel te doen en te beleven. Dat Den Bosch een rijke geschiedenis kent is nog steeds terug te zien in de oude gebouwen in de stad. De bekendste hiervan is toch wel de Sint-Janskathedraal. Deze kerk is zeker een bezoekje waard. Voor de liefhebbers kan je zelfs de toren in de kerk beklimmen wat je een heel mooi uitzicht over de stad oplevert. Verder barst Den Bosch van de kleine knusse straatjes. Hier vind je unieke winkels, maar ook bijzondere restaurantjes en cafeetjes. Voor meer eten en drinken moet je ook zeker even een bezoekje brengen aan de Korte Putstraat.

Binnendieze

Wie Den Bosch zegt, zegt automatisch ook de ‘Binnendieze’. Met een rondvaart boot vaar je door de smalle 'grachtjes' van Den Bosch en zie je de mooiste plekjes van de stad. Een gids vertelt je ondertussen ook nog eens bijzondere verhalen over de geschiedenis van de stad. Echt een aanrader als je eens iets meer wilt weten over Den Bosch!

Bossche Bollen

Als ik in Den Bosch ben, ga ik niet naar huis voordat ik een Bossche Bol heb gegeten. En het liefst een echte van bakkerij Jan de Groot. Want wie wordt er nu niet vrolijk van een dikke laag chocolade met slagroom? Naast de Sint-Jan is de Bossche bol toch wel hét kenmerk van Den Bosch.

Oeteldonk

Het carnavalseizoen komt er weer aan en dan staat heel Den Bosch op z’n kop, of beter gezegd, Oeteldonk. Al vanaf 11 november (11e van de 11e) kleurt de stad rood wit geel, de kleuren van het Bossche carnaval. Op veel plekken in de stad wordt de tijd tot aan carnaval op verschillende momenten gevierd en op zondag 11 februari 2018 barst het feest dan echt los. Bijzonder om eens mee te maken.

De Parade

De parade is het plein voor de Sint-Jan kerk. Er worden regelmatig leuke feestjes en festivals georganiseerd. Zo is er elk jaar het Theater aan de Parade festival en vind je er Jazz in Duketown. Verder vind je er een aantal restaurantjes waar je lekker uit kan kijken op voorbij lopende mensen.

Voor een mooie stedentrip hoef je dus echt niet ver te reizen. Stap in de trein of de auto en ontdek een van de vele mooie plekjes in Nederland. Liever verder weg? Lees dan eens onze blog met tips over een dagje Alkmaar. Heb je de smaak te pakken en wil je binnenkort langer weg? Lees dan tips voor een treinreis door Oost-Europa

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.