Skip to main content

Met deze tips vind je in no time een kamer!

In veel studentensteden wordt het steeds lastiger om een kamer te vinden. Gelukkig zijn er een aantal handige tips & tricks die je hierbij kunnen helpen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Weet wat je zoekt

Hoe groot moet de kamer zijn? En wat is je budget? Zorg dat je weet wat je zoekt! Op deze manier kun je makkelijk filteren tijdens het zoeken. Denk er bijvoorbeeld ook over na of je met jongens én meisjes wilt wonen. En of een verenigingshuis iets voor jou is. Ben je uitgenodigd voor een hospiteeravond? Check dan goed of het huis en de kamer aan jouw eisen voldoen.

Houd je reacties goed bij

De kans dat je op veel verschillende kamers reageert, is groot wanneer je fanatiek aan het zoeken bent. Dit kan ervoor zorgen dat je soms het overzicht kwijtraakt. Het is daarom handig om dit bijvoorbeeld in een schriftje of Word-documentje bij te houden. Zo weet je ook beter waar je aan toe bent wanneer je naar een hospiteeravond gaat.

Gebruik de juiste websites

Er bestaan heel veel verschillende websites en Facebookpagina’s voor kamerzoekers. Voor sommige sites heb je een betaalde account nodig. Probeer daarom een selectie te maken van welke pagina’s je raadpleegt. Zo lopen de kosten niet te hoog op. Het is handig om reviews te lezen over een website, zodat je weet welke sites effectief zijn. Een van de bekendste websites is Kamernet. Je kunt hier gratis een account aanmaken en kamers bekijken. Let op: als je wilt reageren op kamers, dan moet je wel betalen!

Zoek overal

Zoeken op websites als Kamernet is makkelijk en efficiënt. Maar vergeet de andere mogelijkheden niet! Laat iedereen in je netwerk weten dat je een kamer zoekt. Via via is er namelijk ook een goede slagingskans. Laat je Facebook- en Instagramvolgers weten dat je op zoek bent. Vertel het aan je studievrienden. En vraag je collega’s of zij nog wat weten. Zo kom je er wel. Ook op onze pagina kan je kamers zoeken

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.