Skip to main content

Met deze ontbijtjes ben je zo over je kater heen

Heftig feestje gehad gisteren? Tot in de late uurtjes staan dansen, een paar wijntjes thuis, bier in de kroeg en toch nog maar even een shotje met die leuke barman gedaan. En dat terwijl je nog zo had gezegd geen sterkedrank meer te drinken. Na volledig in een spreekwoordelijke coma te hebben gelegen beginnen de eerste herinneringen terug te komen. Met een droge mond en nog redelijk verdoofd van de alcohol begint er een lichte hoofdpijn op te komen. Voor je het weet barst je hoofd van de pijn en is je maag compleet van streek. Dan is er maar één remedie: een goed ontbijt! Lees in deze blog over mijn favoriete anti-kater ontbijtjes.

Verse jus met croissants

Ondanks dat wetenschappers zeggen dat je juist géén jus d’orange moet drinken, omdat dit zuur is en dit dus in theorie je kater verergert, is dit echt mijn favoriete drank voor bij het ontbijt. Al helemaal als de jus vers geperst is. Samen met (zelf gebakken) chocoladecroissantjes uit de oven, fleur ik hier helemaal van op. Maar, probeer het dus eerst even voorzichtig uit, voordat je maag nog meer van slag raakt.

Eieren met spek

Dit is een klassieker, maar desondanks nog steeds een perfect kater ontbijt. In eieren zit een stofje dat helpt de alcohol resten in je lichaam af te breken. Gekookt of gebakken maakt niets uit. Ook in spek zit schijnbaar ditzelfde stofje dat alcohol afbreekt. Een perfect combi dus, als je deze vette hap in ieder geval binnen kunt houden. Onthoud wel dat vet voedsel de werking van je darmen vertraagt en een opgeblazen gevoel kan veroorzaken. Eet dus niet in een keer het hele pakje spek leeg.

Pantosti’s

Heb je moed verzameld om je bed uit te komen? Dan is het echt de moeite waard om heel even achter het fornuis te kruipen en een heerlijke pan tosti te maken. Een paar van mijn favorietjes zijn de tosti’s ‘kaas met ham en curry’, ‘pesto met mozzarella’, of de tosti met ‘kip, zongedroogde tomaat, cottage cheese en sambal’. Een tosti-ijzer is helemaal niet nodig. Doe gewoon wat boter in de pan, leg je tosti erin, gebruik eventueel een deksel om de kaas sneller te laten smelten en vergeet je tosti niet af en toe om te draaien.

Chips ontbijt

Dit is allesbehalve een verantwoord kater ontbijt, maar ik kan hier soms zo enorm van genieten. Als ik geen energie heb om mijn bed uit te komen en ik van alle ontbijtjes nog misselijker word, dan is chips voor mij dé oplossing. Het liefst eet ik dan superzoute naturel chips. Op zich niet heel gek als je je bedenkt dat zout helpt om vocht vast te houden. Dit is natuurlijk super gunstig als je hoofd barst van de hoofdpijn door het gebrek aan vocht.

Soep

Zoals ik al zei helpt zout in de strijd tegen je kater. Wat is er dan beter dan het eten van een bouillonsoepje? Een variatie hierop die ik leerde kennen tijdens mijn reis door Vietnam en extreem lekker vind, is de Vietnamese Pho. Zelf maken volgens origineel recept is misschien wat teveel van het goede, maar met een bouillon, rijstnoedels, groente en wat beef (of kip) kom je al een heel eind. Gegarandeerd dat je hiermee sneller van je kater af bent!

Mocht je nou echt niets binnen kunnen krijgen, houd het dan vooral bij een glas water, een aspirientje en een dagje rust of lees welke andere middelen het beste helpen tegen een kater. En dan maar hopen dat de kater de volgende ochtend verdwenen is.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.