Skip to main content

Maand over aan het einde van je Stufi?

Heb je ook wel eens last van een lege bankrekening terwijl het einde van de maand nog niet in zicht is? Of ook wel eens moeten overleven op vijf euro met nog een week te gaan totdat je stufi wordt gestort? Wees gerust, je bent zeker niet de enige! In deze blog een paar handige tips om geld te besparen zodat jij volgende maand geen last meer hebt van een lege portemonnee.

Gebruik restjes

Een van de meest efficiënte manieren om goedkoper te leven is toch wel door al je restjes te hergebruiken. Weggooien is zonde van je geld en ook nog eens milieuonvriendelijk. Maak van al je overgebleven groentes bijvoorbeeld eens een heerlijke maaltijdsoep of een smoothie. Tover je restjes zomerfruit om tot een heerlijke jam voor op je boterham of maak van je oude brood knapperige croutons voor in je salade. Er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Studentenkorting

Wist je dat er voor studenten ook vaak leuke kortingen te vinden zijn? Check bijvoorbeeld onze Kortingspagina. Hier staan de beste deals voor bijvoorbeeld je telefoon en het huren van witgoed. Ook als je goedkoper uit wilt zijn in de zomervakantie, is hier een goede tip te vinden. 

Slechte gewoontes?

Iedereen heeft ze wel: slechte gewoontes. Roken, wekelijks shoppen, te veel biertjes in de kroeg of toch maar weer die afhaalmaaltijd. Stop er mee! Deze bad habits kosten je enorm veel geld en zijn vaak ook nog eens slecht voor je gezondheid. Stop het geld wat je normaal gesproken uitgeeft aan dit soort zaken in een potje en doe er aan het einde van de maand wat leuks mee. Je zult je verbazen over hoeveel geld je overhoudt!

Word bewust van je uitgaves

Met de komst van contactloos betalen, merk ik dat ik onbewust de ene na de andere uitgave doe. Een bedrag is snel gepind zonder dat ik precies weet hoeveel geld ik al uitgegeven heb. Pin daarom elke week een vast bedrag en stop dit in je portemonnee. Je bent dan veel beter op de hoogte van je uitgaven. Nog maar 20 euro over op donderdag? Dat wordt zuinig aan doen de rest van de week.

DIY

DIY, oftewel, Do It Yourself. Google deze term en je zal zien dat er voor alles wel een zelf maak versie is. Organiseer bijvoorbeeld een (goedkoop) vriendinnen avondje thuis in plaats van een avondje naar de film of op terras. Pimp je kamer met behulp van oude materialen of maak van je versleten t-shirts nieuwe kleding.

Je moet misschien af en toe een klein beetje creatief zijn, maar er zijn genoeg manier om geld te besparen. Meer tips? Lees dan ook even onze blogs over hoe je kan eten met een studentenbudget en hoe je goedkoop je studieboeken scoort.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.