Skip to main content

Maak van je studentenkamer een gezellige plek

Als je op kamers gaat, kan het best even wennen zijn. Je hebt veel vrijheid, maar het is soms ook best een beetje eenzaam. Zeker als je uit een warm nest komt. Maar geen zorgen! Dit is heel normaal en na een tijdje vind je het vast heerlijk om wat zelfstandiger te zijn. Het helpt wel om er dan voor te zorgen dat je een fijne plek hebt om je lekker terug te trekken. Wij geven je daarom tips voor een gezellige studentenkamer!

Maak het persoonlijk

Persoonlijke items maken een kamer een stuk gezelliger. Hang bijvoorbeeld wat foto’s van familie en vrienden op. Je kunt dingen neerzetten die je aan iemand of een mooi moment doen denken. Maak bijvoorbeeld een mooi bakje voor de ring van je oma, hang die medaille van dat gezellige toernooi aan de muur of bestel een poster van dat ene schilderij dat thuis bij je ouders hangt. Door persoonlijke items in je kamer te zetten, is de kamer meteen gevuld met mooie herinneringen. Dit staat niet alleen heel gezellig, maar je voelt je zo ook minder alleen.

Verf de muren in een kleur

Witte kamers voelen vaak heel kil en steriel aan. Het is dus een goed idee om een kleurtje op de muren te doen voor een warmere kamer. Je kunt dan ook het beste voor warme kleuren kiezen. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld geel, oranje en rood. Nu hoef je de muren natuurlijk niet meteen in een knalkleur te verven, maar ga wel op zoek naar tinten van deze kleuren. Vind je het spannend om zelf de muren te verven? Dan kun je ook een schilder Eindhoven inhuren. Een professionele schilder zorgt voor een strak resultaat en je hebt er geen omkijken naar. De moeite waard om hier wat extra geld voor opzij te zetten, dus!

Gezellige accessoires

Accessoires kunnen een kamer ook heel gezellig maken. Accessoires die voor meer sfeer en gezelligheid zorgen zijn bijvoorbeeld kaarsen, kussentjes, lichtsnoeren, planten en lijstjes. Pas wel op dat het geen rommeltje wordt door te veel accessoires te plaatsen. Denk dus eerst na over waar accessoires leuk zouden staan en ga niet zomaar van alles kopen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.