Skip to main content

Kroegentocht Stratumseind

Dat Eindhoven enorm veel kroegen heeft is redelijk algemeen bekend. Met name op Stratumseind vind je er veel, zo’n 45. Maar, waar moet je dan precies zijn voor een leuke avond? Met zoveel keuze en verschillende cafés kan ik me voorstellen dat je het niet helemaal weet. In deze blog heb ik een combinatie gemaakt van verschillende kroegen voor een legendarische kroegentocht.

Cafe Bar ‘t Lempke

Afgelopen jaar is ‘t Lempke nog verkozen tot leukste feestcafé van Nederland! Dat zegt misschien wel genoeg. Nadat het Lempke een tijd terug verhuisde naar een andere locatie op stratumseind, is het cafe nog drukker en grootser geworden. In ‘t Lempke is het altijd gezellig druk en feest. Regelmatig worden hier thema-avonden georganiseerd, is er een studentenfeestje of zenden ze voetbalwedstrijden uit.

La Route

Tegenover ‘t Lempke zit Café La Route. Een compleet andere kroeg, maar zeker zo gezellig. La Route lijkt meer op een bruin café, maar er is altijd wat te beleven. La Route is de stamkroeg van veel studenten en je zal hier dus ook elke avond wat mensen zien dansen of hangen aan de bar. Als bijna alle andere kroegen gesloten zijn, is La Route vaak gewoon open. Met name op de woensdagavond, maar natuurlijk ook op donderdag en in het weekend is hier altijd feest.

Borrelbar

Naast La route vind je de Borrelbar. De naam verklapt het misschien al, maar in de borrelbar kan je kiezen uit zo’n 70 verschillende borrels! Houd je van een borreltje, dan moet je hier zeker even langs gaan! Maar probeer ze vooral niet allemaal op dezelfde avond. Natuurlijk kan je hier ook gewoon lekker dansen en genieten van andere drankjes.

TIP: kijk van te voren even naar openingstijden van de kroegen. Op maandagavond ga je bijvoorbeeld geen spannende kroegentocht beleven, want dan zijn bijna alle kroegen gesloten.

Karaokebar Ameezing

De Ameezing is de place to be als je een duet wilt zingen met je beste vrienden of gewoon je zangtalenten wilt laten horen. In deze karaokebar kan je kiezen uit de nieuwste hits of juist hele oude meezingers. Pak een kaartje, vul je naam in en het nummer dat je wilt zingen, lever het in bij de bar en voor je het weet sta je op het podium te zingen. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kan je hier terecht.

Cafe Costa

Als je naar de Costa gaat weet je zeker dat je een goed feestje tegemoet gaat. De Costa is dan ook niet voor niets drie keer op rij uitgeroepen tot beste Party Locatie van Nederland. De kroeg is kleurrijk versierd en het personeel is altijd extreem enthousiast. Zeker een aanrader om even langs te gaan als je op stratumseind bent.

Restaria de Hoek

En dan, als de avond eindigt, je verzadigd bent van de drank, maar nog wel zin hebt in een vette hap: dan ga je naar ‘de Hoek’! Inmiddels een bekend begrip in het Eindhovense uitgaansleven. De Hoek is (bijna) altijd geopend en voor zowel frikandellen, kebab en pizza’s kan je hier terecht.

Wil je nog meer kroegen toevoegen aan dit lijstje? Kijk dan even naar alle info over stratumseind. Liever in een andere stad een kroegentocht doen? Dan is deze kroegentocht in Leiden misschien wel wat voor jou.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.