Skip to main content

Koningsdag en Koningsnacht in Eindhoven

Het is weer zover, 27 april, de dag waarop de verjaardag van onze enige echte Koning Willem-Alexander wordt gevierd. Genoeg reden voor een feestje dus! Maar, weet jij al waar je dit jaar Koningsdag en misschien ook wel Koningsnacht gaat vieren? Ondanks dat de Koning en Koningin dit jaar Eindhoven niet zullen bezoeken, is de keuze aan feestjes in Eindhoven reuze. Omdat er zoveel verschillende soorten festivals en feestjes zijn, heb ik er een aantal voor je uitgelicht.

Het Wild x Café Tuesday

Met Koningsnacht kan je dit jaar onder andere terecht bij het Ketelhuis. Café Tuesday & HET WILD slaan de handen ineen om een onvergetelijke feestje neer te zetten. De muziekstijlen die gedraaid zullen worden, zijn met name House & Disco. In de bovenzaal van het Ketelhuis kan je vanaf 23.00 uur de hele nacht genieten van een intieme sfeer. Vergeet niet je kaartje te kopen!

Camelot Kingsnight

Studentikozer ga je het niet vinden in Eindhoven. Onafhankelijk Eindhovensch Heerendispuut Camelot Excalibur organiseert ook dit jaar weer hun enige echte Koningsnachtfeestje. Met het thema ‘Bea is Back, Beuken als Bejaarden’ belooft het wederom een groots feestje te worden. En, eigenlijk is dit ook gewoon een perfecte reden om twee dagen achter elkaar te feesten, want het feest vindt plaats op 26 april. Van 16.00-23.00 uur drink jij voor €17,50 onbeperkt de hele dag biertjes, wijn of verstandig een tussen-cola. Voor meer informatie kijk even op de website en wees er snel bij want de kans is groot dat dit feestje uitverkocht raakt.

KING-S Festival

Het KING-S festival wordt georganiseerd tijdens zowel Koningsnacht als Koningsdag. Dit keer vindt het feestje plaats op Strijp-S en in het Klokgebouw. Met een breed aanbod aan muziekstijlen en verschillende stages vermaak je je gegarandeerd hier. Techno, Drum ‘n Bass, Rock, maar ook Dubstep, Acid en andere stijlen passeren de revue. Een voordeeltje, de entree is gratis!

Iets anders?

Liever geen kaartjes kopen voor een feestje tijdens Koningsnacht of Koningsdag? Vier dan gewoon lekker je eigen feestje op Stratumseind, op de markt, of op het Wilhelminaplein! Ook hier zal de muziek gewoon uit de speakers knallen en een drankje worden gedronken op onze Koning. Ben je fan van de rommelmarkt? Neem dan eens een kijkje in het Stadswandelpark tijdens Koningsdag. Meer tips en ideeën vind je in het officiële Koningsdag programma van Eindhoven.

Vier je Koningsdag of nacht dit jaar liever in een andere stad? Ga dan eens Koningsdag vieren in Utrecht of in Rotterdam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.