Skip to main content

Klein balkon en toch een koele zomer? 5 praktische tips om de zon buiten te houden

Je hebt een heerlijk appartement en geniet ervan om buiten op je balkon te zitten. In het voor- en najaar is het er goed toeven, maar in de zomer kruipt die warmte gestaag naar binnen en is er op een gegeven moment nergens meer enige koelte te bekennen. Zonwering is nodig, maar welke? We geven je vijf geweldige mogelijkheden.

Screens

We doen je een voorstel door screens aan te bevelen, en dit is waarom. Buitenzonwering screens bieden enorm veel comfort en houden je huis koel. Exact wat je wenst. Screens houden zelfs negentig procent van de zonnewarmte tegen die normaal via de ramen je woning binnen zou dringen. Dat is een behoorlijk hoge score en daarom zijn screens zo populair. Ook als je in een appartement woont, of misschien juist dan!

Screens nemen namelijk nauwelijks ruimte in omdat ze dicht tegen het raam of het kozijn hangen. Je kunt kiezen om ze of op de dag of in de dag te (laten) monteren. In het eerste geval hangen ze tussen het kozijn, in het tweede geval er tegenaan. Dan zijn ze wat breder. In beide gevallen weren ze de directe warmte van de zon en houden ze je woning heerlijk koel.

Zonnescherm

Een andere mogelijkheid is het kiezen voor een zonnescherm. Dit is afhankelijk van de ruimte die je hebt op je balkon. Een elektrisch bedienbaar zonnescherm kan je veel kopzorgen schelen als het gaat om het buiten houden van de warmte, maar zoals gezegd moet daar wel de ruimte voor zijn. Is dat er niet dan zijn er meer opties en kun je kiezen voor zonwering van binnenuit.

Jaloezieën

Heb je wel eens jaloezieën overwogen? Een doeltreffende manier om een ruimte te weren tegen de zon. Ze zijn er zowel in hout als in aluminium. Je kunt vervolgens kiezen voor verschillende houtsoorten of de vele kleuren aluminium. Ook de lamelbreedte is variabel. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om het licht te reguleren, ook als de zon niet schijnt. Gordijnen heb je dan niet meer nodig.

Rolgordijnen

Voor rolgordijnen geldt hetzelfde, maar als je echt de zon wilt weren, raden we je aan te kiezen voor de rolgordijnen van screenstof. Deze stofstructuur is zonwerend en zorgt bovendien ook voor isolatie. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap.

Duette shades

Wel eens gedacht aan duette shades? Dit zijn eigenlijk rolgordijnen die ook wel dubbele plissé gordijnen of honingraat plissé genoemd worden. Ze kunnen ook van onder naar boven schuiven waardoor je er heel flexibel mee om kunt gaan als het gaat om de lichtinval, maar dus ook de zon. Ze bestaan uit een dubbele geplooide stof en hebben een honinggraadstructuur. Dat zorgt ervoor dat de stof het daglicht filtert, het geluid buiten houdt en isolerend werkt. Het houdt jouw appartement in de winter warm en in de zomer aangenaam koel. En dat laatste is precies waar je nu naar op zoek was.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.