Skip to main content

Jouw kamer winterproof maken!

Valt het jou ook op sinds deze week? Het is gewoon nog donker als ik op sta en de deur uit moet! Ondanks dat ik de lente en zomer fijnere seizoenen vind, kijk ik toch ook altijd uit naar de herfst en winter. Dan is het namelijk toegestaan - en ook daadwerkelijk nuttig - om overal kaarsjes te plaatsen zodat je wat meer licht creëert in huis. Daarnaast staat het gezellig en als je geurkaarsen koopt ruikt het ook nog eens heerlijk in huis. Maar hoe je je huis helemaal winterproof maakt? Dat lees je hieronder!

Kies voor duurzaam

Als je net zo'n koukleum bent als ik, zou je het liefste de verwarming elke dag op 25 graden willen zetten. Maar in het kader van een beter milieu begint bij jezelf doen we de komende winter de verwarming gewoon een graadje lager. Naast dat het beter is voor het milieu, scheelt dat je ook zo'n 90 euro op de eindrekening van je energie! Dus dat is dan een beetje een cadeautje aan jezelf :-)

Knus op de bank

Het voordeel van de verwarming een graadje lager is dat je je lekker knus op de bank kunt nestelen met een lekker warm dekentje en leuke warme sloffen. Kopje thee erbij, wat chocola of een heerlijke soep. Dat is toch wel een fijn gevoel, zeker als de regen tegen de ruiten tikt. Een tip wel voor je dekentje: zorg dat 'ie groot genoeg is. De standaard dekentjes bij bijvoorbeeld Ikea, HEMA en Action zijn altijd net een tikkeltje te klein. Je wilt jezelf er natuurlijk wel helemaal in kunnen wikkelen.

Verlichting zorgt voor sfeer!

Als je niet zo van (geur)kaarsjes houdt, en je lampen in huis maken het niet bepaald een sfeervolle bedoening, dan is het tijd voor nieuwe lampjes! Het hoeft niet veel te kosten, maar je maakt het wel gelijk veel gezelliger in huis. Kies voor een hanglamp die bestaat uit alleen een snoer en een fitting. Gemakkelijk op te hangen, helemaal hip én door er gu10 lampjes in te stoppen heb je mooi, warm licht. Doordat het LED-lampjes zijn ben je mega goed bezig voor het milieu én ze doen het ook nog eens heel lang. Als je kiest voor een dimbaar lampje, kun je het nog gezelliger maken thuis. Laatst heb ik zulke hanglampjes gekocht voor naast m'n bed en ik ben er heel blij mee! In de ochtend dim ik ze zodat ik in dit donkere weer rustig kan wakker worden, terwijl ik ze in de avond wat lichter zet zodat ik wat zie tijdens het lezen ;-)!

Om je kamer helemaal gezellig te maken, koop je wat kamerplanten die ook nog eens de lucht in je kamer gezonder maken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.