Skip to main content

Je fiets is gestolen op het station in Eindhoven. Wat nu?

Na een lange dag werken of school stap je weer vertrouwd uit op Eindhoven Centraal. Het is druk in de fietsenstalling, dus geen wonder dat je jouw elektrische tweewieler niet meteen kunt vinden. Maar na een kwartier zoeken heb je hem nog steeds niet gevonden. Je elektrische fiets is gestolen… Wat nu? Wanneer jouw fiets is gestolen, zijn er verschillende oplossingen. Heb jij bijvoorbeeld een fietsverzekering afgesloten, dan kun je soms zelfs profiteren van een ware thuisbrengservice. Welke verzekeraar dat aanbiedt, vertellen we later in het blog.

Wie is de dader?

Allereerst is het handig om na te gaan wie de dader is van jouw fietsendiefstal. Is het namelijk wel een fietsendief, of kan het ook de Eindhovense gemeente zijn? Vooral in de onbeveiligde fietsenstallingen neemt de gemeente af en toe een kijkje om te kijken hoe lang bepaalde fietsen er al staan. Staan ze volgens de gemeente te lang op dezelfde plek? Dan neemt de gemeente ze mee naar een fietsdepot waar je jouw fiets later kunt ophalen. Hoe ze dat precies doen, is te lezen op de website van de gemeente Eindhoven. Staat jouw fiets niet in het depot, dan is de kans vrij aannemelijk dat het toch een dief is geweest. Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie!

Doe aangifte bij de politie

Hoe sneller je aangifte doet bij de politie, hoe beter. Dat maakt de kans namelijk groter dat jij jouw vertrouwde tweewieler weer in levende lijve terug ziet. Bij het aangeven van de diefstal vraagt de politie allerlei gedetailleerde informatie over je fiets. Zo willen ze graag het chip- of framenummer van jouw fiets hebben, die op het eigendomsbewijs van de fiets te vinden is. Heb je die niet? Dan is het belangrijk om zoveel mogelijk andere kenmerken door te geven. De kleur, het type, een foto etc. Hoe meer kenmerken jij doorgeeft, hoe sneller jij je fiets terug kan krijgen. Is de aangifte gelukt, dan mag je dit nog even bij jouw verzekeraar melden.

Informeer de verzekeraar

Wanneer de aangifte bij de politie gedaan is, is het belangrijk de diefstal te melden bij de verzekeraar. Afhankelijk bij welke verzekeraar jij zit, moet je bepaalde gegevens doorsturen. In het beste geval wordt jouw fiets binnen een paar dagen terug gevonden. Is dat niet zo? Dan krijg je in veel gevallen het geld terug. Vaak baseren de verzekeraars het bedrag op de huidige waarde van de fiets. Maar ook eventuele schade wordt volledig vergoed. Het afsluiten van een fietsverzekering heeft dus zeker zijn voordelen. Met het teruggestorte geld van de verzekering kun jij namelijk een mooie nieuwe tweewieler aanschaffen!

Een goede verzekeraar voor jouw fietsverzekering

Ben jij op zoek naar een goede en betrouwbare partner voor het afsluiten van een fietsverzekering? Dan is InShared een geschikte partij! Bij InShared kun jij je elektrische fiets verzekeren en betaal je €0,- aan eigen risico. Daarnaast heb je de keuze tussen een diefstalverzekering of allrisk verzekering. En misschien wel het meest handig; InShared biedt jou een thuisbrengservice bij schade of diefstal van jouw fiets. Zo sta je nooit meer in the middle of nowhere zonder vervoer. Ideaal toch?!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.