Skip to main content

Huisfeest organiseren? Let hierop!

Je studententijd beginnen met een goed feestje is natuurlijk hartstikke leuk. Wist je dat hier wel regels aan verbonden zitten? Zolang je je hieraan houdt, is het voor iedereen leuk!

Je buren

Dit is meteen het eerste en vooral belangrijke puntje. Geef van te voren bij je buren aan dat je een huisfeestje gaat houden. Als je naast andere studentenhuizen woont, is het natuurlijk heel leuk om die ook uit te nodigen, maar houd dan wel rekening met de aantallen die binnenstromen. Als er te veel mensen komen, heb je kans dat je een evenementvergunning moet aanvragen. Woon je in een woonwijk? Houd dan een beetje rekening met de omwonenden. Doe een briefje door de brievenbus en maak het niet te gek. Jij vond het vroeger als klein kind ook heel vervelend als je lompe buurman een feestje tot laat in de nacht had. Houd rekening met elkaar, dan blijft het gezellig ;)!

Eindtijd en geluid

Officieel mag er op een weekenddag vanaf 19.0r uut tot 24.00 uur muziek gedraaid worden met 70 decibel. Daarna is het nog maar 45 decibel tot 07.00 in de ochtend. Binnen het stadscentrum geldt de norm van 45 decibel pas vanaf 01.00 uur ’s nachts. Houd hier dus rekening mee, anders kan het zomaar zijn dat je door een boze buur opeens de politie op de stoep hebt staan. Op de website van gemeente Eindhoven vind je alle informatie over het organiseren van evenementen in Eindhoven

Vergunning nodig?

Voor een simpel huisfeest heb je geen vergunning nodig. Zolang je onder de 250 gasten zit, hoef je je evenement alleen maar te melden. Wil je het echt groots aanpakken? Zorg dan dat je dit op tijd geregeld hebt met de gemeente. Er komt namelijk behoorlijk wat bij kijken en het kan zeker erg prijzig worden. Meldt daarom altijd je feestje ongeveer 2 weken van te voren. Zo weten de gemeente en de politie dat je iets georganiseerd hebt. Daardoor voorkom je dat er abrupt een einde aan je feestje wordt gemaakt.

Je mag dus zeker een feestje geven, maar zorg dat je van te voren even de regels gecheckt hebt! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.