Skip to main content

Hoe vind je een bijbaan die bij je studie past?

De meeste studenten hebben naast hun studie nog een bijbaantje. Sommigen doen het om de huur te kunnen betalen, anderen sparen voor een mooie reis of zodat je leuke dingen kunt blijven doen. Zo is werken in de horeca of een oppasbaantje erg populair onder studenten, maar wat als je graag een bijbaan zou willen die goed aansluit bij je studie. Hoe vind je een studiegerelateerde bijbaan? Wij hebben een aantal tips voor je!

Activiteiten

Probeer aan zoveel mogelijk activiteiten mee te doen die worden georganiseerd door je studie zelf of studieverenigingen. Probeer zoveel mogelijk mensen aan te spreken en peil bij medestudenten wat voor baantjes zij hebben en of ze misschien een plekje voor jou hebben. Met netwerken kom je ver, dus houd die vlotte babbel erin gedurende de dag of avond en laat mensen zien dat ze jou moeten aannemen. Want jij bent gemotiveerd, werkt hard én jij hebt passie voor je vak!

Uitzendbureau

Het is misschien niet het allerleukste om te doen, maar meld je aan bij een uitzendbureau. Hier kun je aangeven hoeveel uur je per week zou willen werken bij een bedrijf wat past bij je studie. Zij zouden bijvoorbeeld voor je op zoek kunnen gaan naar een soort betaalde stage waar je gedurende het schooljaar terecht kunt. Of als je een studie doet zoals evenementenorganisatie, zou je kunnen helpen bij het organiseren en opbouwen kleinschalige events. Hier ontmoet je ook de juiste mensen waar je een praatje mee kunt maken om vervolgens wat hogerop te komen. 

LinkedIn

Iedereen weet het en velen doen het al actief, maar LinkedIn kan écht het verschil maken. Leg connecties met mensen die interessant zijn voor jou en jouw vakgebied, plaats berichten waarin jij vermeldt dat jij op zoek bent naar een leerzame bijbaan die binnen je studie past. Met een beetje geluk wordt het door een aantal mensen gedeeld waarna jij binnen de kortste keren via LinkedIn wordt benaderd door iemand voor een bijbaantje!

Docenten

Docenten zijn je beste vrienden wat betreft het vinden van een leuke bijbaan. Zij zitten in het wereldje en jij bent vast niet de eerste die deze vraag stelt. Wie weet is er het afgelopen jaar wel iemand afgestudeerd van dezelfde studie als jij, die een bedrijf is gestart en wel wat extra hulp kan gebruiken. Niet geschoten is altijd mis, dus hup spreek die docenten aan!

Stuur open sollicitaties

Jij hebt vast een droombaan in gedachten. Daarbij heb je waarschijnlijk ook een aantal bedrijven op het oog waar jij héél graag stage zou willen lopen of uiteindelijk zelfs voor zou willen werken! Pimp je cv, schrijf een killer-motivatiebrief en stuur een open sollicitatie naar dat bedrijf wat je zo tof vindt. Werkgevers hebben graag mensen in dienst die assertief zijn en niet gauw opgeven. Beschrijf waar je naar op zoek bent en waarom ze jou moeten aannemen voor een baan die eigenlijk niet eens bestaat. Als je hun aandacht weet te trekken, blijf je in hun achterhoofd hangen waarna, als er een project gestart wordt waar ze extra mensen voor nodig hebben, ze contact opnemen met jou!

Succes en go for it!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.