Skip to main content

Hoe kun je efficiënter werken als financial en daarmee tijd besparen?

Als financial krijg je veel te maken met administratief werk zodat jij je financiële analyses kunt uitvoeren, financiële rapporten kunt opstellen en financiële voorspellingen kunt doen. Efficiënt werken als financial is van groot belang om je productiviteit te verhogen en je werkdruk te verminderen. Benieuwd welke stappen je kunt nemen om je werk als financial efficiënter te maken? Lees dan gauw verder!

Stel prioriteiten en delegeer je taken als financial

Het is belangrijk om te weten wat je belangrijkste taken zijn en deze te concentreren. Vooral wanneer je veel taken hebt of taken last minute binnenkrijgt is het belangrijk om je overzicht te bewaren. In deze gevallen komt Power Bi goed van pas. Maak een lijst van jouw taken en rangschik ze op volgorde van belangrijkheid. Zo weet je wat je moet doen en kun je je beter concentreren op je belangrijkste taken. Heb je taken die wat minder belangrijk zijn en niet persé door jou gedaan hoeven te worden? Als financial is het belangrijk om je tijd efficiënt te gebruiken. Als er taken zijn die je kunt uitbesteden aan iemand anders, bijvoorbeeld een assistent, doe dat dan ook. Zo kun jij jezelf concentreren op de belangrijkste taken.

Creëer een efficiënte en opgeruimde werkomgeving als financial

Zorg ervoor dat je een goed georganiseerde werkplek hebt, met alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Zo kun je tijd besparen zonder te hoeven zoeken naar belangrijke documenten of tools. Door je werkplek te organiseren creeër je ook een rustige werkomgeving zonder al te veel afleiding. Er zijn veel factoren die afleiding kunnen veroorzaken, zoals social media, e-mails en chatberichten. Probeer deze afleiding te vermijden door bijvoorbeeld je e-mail alleen op bepaalde tijden te checken of door gebruik te maken van een app om afleiding te blokkeren. Probeer ook vaak genoeg pauze te nemen om een zo efficiënt mogelijke werkdag te hebben. Het is belangrijk om regelmatig pauze te nemen om jouw concentratie te behouden en jouw productiviteit te verhogen. Plan je pauzes in en maak gebruik van deze tijd om te ontspannen en te herladen.

Automatiseer je werk als financial

Dashboards, grafieken en slicers zijn belangrijke hulpmiddelen voor jou als financial om informatie te presenteren en te analyseren. Een dashboard is een visueel overzicht van belangrijke gegevens en prestatie-indicatoren. Het kan worden gebruikt om belangrijke informatie op een overzichtelijke manier te presenteren en om trends en patronen te identificeren. Door een dashboard te bouwen, kun je de data gemakkelijk aanpassen en in één oogopslag verschillen zien met andere data wat je natuurlijk veel tijd scheelt. Grafieken gebruik je, net zoals een dashboard, om op een visuele manier gegevens te presenteren en analyseren. Slicers zijn interactieve filters die je kunt gebruiken om gegevens te selecteren en te focussen op specifieke delen ervan. Heb jij weinig ervaring met deze hulpmiddelen? Dan kun je een power bi cursus volgen om jouw kennis bij te spijkeren. Door het volgen van de Power Bi cursus leer je honderden uren besparen door efficiënt te werken met Excel en leer je interactieve dashboards bouwen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.