Skip to main content

Hoe je jouw studentenkamer slim kunt inrichten

Heb je een studentenkamer kunnen bemachtigen, maar is het wel wat klein? Dan kan het lastig zijn om deze ruimte slim in te richten. Gelukkig hebben wij wel wat goede tips voor je! Hieronder lees je hoe je jouw studentenkamer slim kunt inrichten om ruimte te besparen.

Bed

Heb je een hoog plafond in jouw studentenkamer? Denk dan eens na over een hoogslaper. Door hiervoor te kiezen houd je veel ruimte over onder je bed. Een hoogslaper hoeft niet duur te zijn. Er zijn tegenwoordig genoeg goedkope bedden te koop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoogslaper met een bureau of zelf een mini woonkamer creëren onder je bed door er een bank te plaatsen. Je kunt ook kiezen om hieronder een fauteuil te plaatsen. Ben je geen fan van hoogslapers? Kies dan voor een bed met opberglades of een bankbed, waar je ook zelf op slaapt. Als je vaak bezoek hebt dat blijft slapen kan je beter kiezen voor een apart bed en een bedbank.

Opbergsystemen

Door slimme opbergsystemen kan je veel ruimte besparen. Als je een hoog plafond hebt kan je spullen hoog opbergen door bijvoorbeeld wandrekken of plankjes tegen de muur te plaatsen. Aan een deur kan je ook opbergsystemen hangen voor bijvoorbeeld schoenen of kleding. Dit is overigens een goede optie voor alle deuren als je niet mag boren in de muren. In je keuken kan je rekjes plaatsen om spullen op te bergen. Als je hoge keukenkastjes hebt zonder plankjes kan je dit slim inrichten met dozen of bakjes, zodat je meer kwijt kunt. Leg de spullen die je vaak gebruikt vooraan. Zo bespaar je jezelf veel moeite met het steeds uitruimen en opbergen van je spullen.

Tips van opruim expert Marie Kondo

De beste tip voor een kleine studentenkamer is om de hoeveelheid spullen die je hebt en koopt te beperken. Als je veel spullen hebt kan je aan de slag gaan met het doorlopen van je spullen en spullen weggooien of weggeven die je niet nodig hebt. Het is het zeker waard om meer over de opruimexpert Marie Kondo te lezen. Volgend haar methode bewaar je jouw spullen per categorie en rol je kleding op. De kleding bewaar je staand in een opberglade of kast, waardoor je makkelijk overzicht hebt over je spullen. Bij haar methode stel je ook doelen met betrekking tot welke spullen je nodig hebt. Consistentie en een vast opruimrondje is ook een belangrijk onderdeel van haar methode.

Ben je nog op zoek naar een studentenkamer? Lees dan van A tot Z: de gids naar jouw perfecte studentenkamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.