Skip to main content

Hoe is het om lid te zijn van studentenvereniging Pusphaira?

Denk jij erover na om lid te worden van een studentenvereniging? Dan wil je vast weten hoe het er bij de verschillende verenigingen aan toegaat! Wij vroegen daarom aan Matthijs hoe het is om lid te zijn van Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira!

Vertel: wat is Pusphaira voor vereniging?

Wij zijn de Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira, dé plek om als student in Eindhoven te veldvoetballen. We beschikken momenteel over 6 mannen- en 3 damesteams. Er wordt op niveau en in de kelderklasse gevoetbald, maar ook de derde helft is belangrijk. In onze eigen kantine worden er elke zondag de nodige biertjes weggetikt. Daarnaast organiseren we veel leuke evenementen zoals toernooien, kroegentochten en clubavonden. Je kunt ook lid worden van Commissies. Iedereen is dus vrij om zo betrokken te zijn bij de club als hij of zij wilt!

Hoe kunnen (aankomende) studenten zich inschrijven voor jullie vereniging?

Je kunt je op elk moment aanmelden via onze website pusphaira.nl. 

Met welke kosten moet je rekening houden als je lid wordt?

Als trainingslid betaal je voor een heel seizoen €20. Als wedstrijdlid betaal je voor een half seizoen €40 en voor een heel seizoen €70. Als trainingslid kun je alleen trainen en als wedstrijdlid wordt je ingedeeld in een team, waarmee je dus ook wedstrijden speelt. Naast ons lidmaatschap is het verplicht om een studentensportkaart te hebben.

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van Pusphaira?

Pusphaira is dé ideale club om te gaan voetballen als student. Het studentenleven combineren met de sport die je zo leuk vindt, is het beste wat er is! Je leert nieuwe vrienden kennen en je kunt hier en daar een feestje meepakken. Persoonlijk twijfelde ik heel erg toen ik in Eindhoven kwam wonen of ik bij een normale voetbalvereniging of bij de studentenvoetbalvereniging ging voetballen. Ik heb geen seconde spijt gehad dat ik lid ben geworden van Pusphaira! Je bent gelijk één met de rest van de club.

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging?

De jaarlijkse evenementen als sinterkerst, onze eigen kroegentocht, de Batavierenrace en Hajraa zijn altijd goed voor mooie herinneringen. 

Zijn er verenigingsverplichtingen?

Er zijn geen verenigingsverplichtingen. Je bent vrij om te komen wanneer je wilt. Natuurlijk vinden we het leuk als iedereen zo vaak mogelijk aanwezig is op evenementen. In de selectieteams kun je natuurlijk wel verwachten dat je minder speelt op zondag als je weinig traint.

Dispuut, verticale, jaarclub, sociëteit, toko…? Wat hebben jullie en wat is het precies?

We hebben geen Jaarclubs of Disputen. Het enige wat we hebben zijn heren- en vrouwenteams en een boel gezelligheid!

Uit welke rollen bestaat het bestuur van Pusphaira?

De taak van het bestuur is om de club draaiende te houden. We beheren de officiële kant van een voetbalvereniging zoals het contact met de KNVB en omliggende voetbalverenigingen. Daarnaast kijken we of alle Commissies goed lopen en organiseren we evenementen. De traditionele rollen zijn: Voorzitter, Vicevoorzitter, Secretaris, Penningmeester en Wedstrijdsecretaris (zondagsman).

Hoe kom je terecht in het bestuur?

Aan het eind van elk seizoen wordt er gezocht naar een nieuw bestuur voor het volgende seizoen. Hiervoor worden bestuursinteresseborrels gehouden. Mocht je interesse hebben, dan gaan we kijken naar welke rol het beste bij jou past. Als je een bestuursjaar bij Pusphaira wilt doen, is er meestal wel een plekje voor je!

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Voor vragen kun je kijken op onze website pusphaira.nl of een mail sturen naar bestuur@pusphaira.nl.

Is er tot slot nog iets wat je aankomende studenten wilt meegeven?

Wees vooral niet bang om je aan te melden of een keer mee te trainen! We ontvangen iedereen met open armen en je zult je direct thuis voelen. Je bent ook niet verplicht om elke zondag mee te doen, als jij aangeeft dat je soms niet kan, door bijvoorbeeld werk of ouders, is dat echt geen probleem! Wees ook niet bang om ons wat te vragen via bestuur@pusphaira.nl!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.