Skip to main content

Hoe is het om lid te zijn van studentenvereniging E.S.W.Z.V Nayade?

Denk jij erover na om lid te worden van een studentenvereniging? Dan wil je vast weten hoe het er bij de verschillende verenigingen aan toegaat! Wij vroegen daarom aan Inge hoe het is om lid te zijn van de Eindhovense Studenten Waterpolo en Zwem Vereniging Nayade!

Vertel: wat is Nayade voor vereniging?

E.S.W.Z.V. Nayade is DE studenten zwem- en waterpolovereniging van Eindhoven. Daarnaast is Nayade de oudste studenten zwem- en waterpolovereniging van Nederland! Nayade is opgericht in 1961 en is oorspronkelijk onderdeel van het E.S.C. In 1971 zijn we hier opgestapt en sindsdien zijn we onze eigen vereniging. Bij Nayade trainen studenten op allerlei verschillende niveaus. Dat maakt de vereniging ook leuk. Iedere student traint met en leert van elkaar. De waterpoloteams spelen op verschillende niveaus door heel Nederland. De zwemmers zwemmen wedstrijden tegen andere studenten zwemverenigingen, maar je kan je ook inschrijven als trainingslid.

Hoe kunnen (aankomende) studenten zich inschrijven voor jullie vereniging?

Supergezellig als je je wilt aanmelden, je bent echt van harte welkom! Je kan je op elk moment van het collegejaar aanmelden! Stuur een mailtje naar secretaris@nayade.nl en de secretaris zal je mailtje beantwoorden en je uitnodigen voor een proeftraining. Tijdens de proeftraining kan je dan kijken of je de vereniging echt leuk vindt!

Met welke kosten moet je rekening houden als je lid wordt?

Als trainingslid betaal je voor waterpolo en zwemmen minder dan €50,- per jaar. Als wedstrijd- of competitielid betaal je natuurlijk meer. Voor de zwemwedstrijden komen daar nog kosten bij voor de wedstrijd, maar wedstrijdzwemmen is geen verplichting bij ons! Al is het wel echt mega gezellig! Dan kan je ook nog verenigingskleding aanschaffen. Dit is niet verplicht, maar wel handig. Zeker als je mee gaat naar de wedstrijden van waterpolo en zwemmen. Zo ben je altijd herkenbaar!

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van Nayade?

Nieuwe studenten moeten lid worden, omdat het supergezellig is! Je zwemt een beetje en gooit af en toe eens een balletje over, daarnaast drink je biertjes en heb je veel contact met andere leden. Want weet je... nat word je toch wel... is het niet van bier, dan is het wel van iets anders...

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging?

Mijn leukste herinnering is de eerste NSZK (Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie) die ik ooit heb gezwommen. Ik zwom vroeger altijd mee in de 'normale competitie'. Dit betekende dat je op zondag een wedstrijd had en that’s it. Maar bij de studentenwedstrijden is dit heel anders! Eerst was er een feest vooraf, dan een wedstrijd en daarna nog een feest. Je weekend was gevuld met gezelligheid en daarna was ik hartstikke brak. Dat zijn echt topweekenden die NSZK’s!

Zijn er verenigingsverplichtingen?

Nee, wij hebben geen verplichtingen! Al is het wel fijn als je af en toe (of heel vaak) je gezicht laat zien op de training. Even samen trainen en daarna een biertje of frisje doen, kan nooit kwaad!

Dispuut, verticale, jaarclub, sociëteit, toko…? Wat hebben jullie en wat is het precies?

Wij hebben een huis. In dit Nayadehuis, dat al sinds 1971 bestaat, wonen 11 actieve leden van de vereniging. Dit is vaak de beginplek van een activiteit en hier worden regelmatig feestjes gehouden. Ben je na 2 uur nog niet klaar met feesten in de stad? Soms wordt er nog een afterparty gehouden in het huis!

Uit welke rollen bestaat het bestuur van Nayade?

We hebben natuurlijk een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Daarnaast heeft Nayade ook nog een vice-voorzitter, een zwemsecretaris en een polosecretaris.

Hoe kom je terecht in het bestuur?

Meestal wordt het nieuwe bestuur gekozen door het huidige bestuur. Soms zijn er ook mensen die het graag willen doen en die geven zich dan op. Het enige dat je voor een bestuursjaar moet doen, is actief lid zijn van de vereniging en het verenigingslied kennen. Want dit zal je heel vaak moeten zingen!

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Twijfel niet en kom gewoon een proeftraining draaien! Voor meer informatie kan je naar nayade.nl of een mail sturen naar bestuur@nayade.nl!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.