Skip to main content

Het leukste van Eindhoven Studentenstad

Ga jij na de zomer in Eindhoven studeren? Wat een geluk! Eindhoven is een supertoffe studentenstad met een levendig studentenleven en talloze mogelijkheden voor een geweldige tijd. Actieve studentenverenigingen, grote keuze uit verschillende studentensportverenigingen en zowel een universiteit als hogescholen. Bovendien kent de stad de langste uitgaansstraat van Nederland, dat zegt natuurlijk al genoeg. Of je er nu voor kiest om op en neer te reizen naar je studie in Eindhoven of er ook te gaan wonen, de stad gaat je zeker verrassen. Wat er zo leuk is aan Eindhoven? Dat vertel ik je in deze blog.

Jaarlijkse tradities

Eindhoven is een stad met een aantal hele leuke en diverse jaarlijkse tradities. Een daarvan is het gratis lichtkunstfestival GLOW dat elk jaar plaatsvindt in een week in november. Dit jaar zal het festival (enigszins aangepast) waarschijnlijk plaatsvinden van 7 tot en met 14 november. Tijdens deze week vind je op allerlei plekken in de stad bijzondere lichtinstallaties van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland. Het zijn lichtkunst- en designtoepassingen die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën, zoals computers, sensoren, animaties en andere projectietechnieken. Kenmerkende gebouwen en locaties in de stad worden gebruikt om met kunstlicht op te schijnen. Zo ontstaan bijzondere kunstwerken waar je op je eigen tempo langs kan lopen. Een geweldig eerbetoon aan de stad die door de ‘geboorte’ en huisvesting van Philips bekend staat als de lichtstad.

Een andere hele toffe week die jaarlijks plaatsvindt in Eindhoven is de Dutch Design Week (DDW). Dit is het grootste design evenement van Noord-Europa en representeert (concept)werken van meer dan 2600 designers voor meer dan 355.000 bezoekers van over de hele wereld. De hele stad staat in het teken van design en voelt als één groot openluchtmuseum. Van VR-experiences tot haute-couture mode en eten van de toekomst: niks is te gek tijdens de DDW. De organisatoren van het festival doen er alles aan om het ook dit jaar in aangepaste stijl door te laten gaan. Mocht de situatie het toelaten, zal het plaatsvinden van 17 tot en met 25 oktober.

De gekste week van het jaar wordt ook in Eindhoven groots en meeslepend gevierd: carnaval! Een week lang feesten, lachen en verkleden in je favo outfit zonder je ervoor te schamen. Tijdens carnaval is niks te gek. Voor studenten is carnaval natuurlijk een hoogtepunt, aangezien ze ongegeneerd de hele dag kunnen dansen en lekker veel biertjes drinken. De onderwijsinstellingen zijn dicht waardoor er alle kans is om er optimaal van te genieten. Hoe het er in 2021 uit zal gaan zien is nog de vraag. Maar niet getreurd: carnaval komt elk jaar terug! Als je dit jaar gaat studeren in Eindhoven heb je dus nog genoeg kansen om dit festijn te ervaren. 

Vrije tijd

In Eindhoven kun je jouw vrije tijd als student goed besteden. Zoals ik al benoemde bezit de stad de langste uitgaansstraat van Nederland. Wat wil je tijdens je studententijd nog meer?! Eerder maakte ik een uitgebreid weekoverzicht waarop je dag per dag leest wat de beste uitgaansplekken zijn.

Ook qua horeca aanbod komt Eindhoven niets tekort. Je vindt er een uitgebreid aanbod aan restaurants. Er is voor ieder wat wils: van Italiaans tot Japans, gewoon een simpel eetcafé en ook restaurants speciaal voor vegetariërs of veganisten. Voor een lekker ontbijtje of lunch kun je terecht bij één van de vele koffietentjes in de binnenstad. Zin in een lekker drankje met vrienden? Ook daarvoor meer dan genoeg opties! Lees een aantal tips in een eerdere blog.

Daarnaast heeft Eindhoven veel te bieden op het gebied van cultuur. Je vindt in de stad interessante musea als het Van Abbemuseum en het Philips museum. Voor een goede film ga je naar de Pathe, VUE, het filmhuis Natlab of de bijzondere bioscoop LAB-1.

Persoonlijk is mijn favoriete plek in Eindhoven de culturele hotspot Strijp-S. Het is de plek waar ooit alle Philips fabrieken stonden. Tegenwoordig is het omgebouwd tot het creatieve hart van de stad. Een erg bijzondere locatie waar techniek en creativiteit samenkomen en veel te ondernemen is. Eerder schreef ik er een uitgebreide blog over.

Even geen zin in de stad en behoefte aan ontspanning? Dan zijn er volop mogelijkheden om lekker tot rust te komen in de natuur in en rondom Eindhoven.

Het verenigingsleven

Net als alle andere studentensteden in Nederland kent ook Eindhoven een actief verenigingsleven. Je hebt de keuze uit meer dan 60 verenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen. Op onze website vind je hiervan een uitgebreid overzicht. Lees je vast in, er zit gegarandeerd een vereniging bij die goed bij jou past!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.