Skip to main content

Geld sparen door te besparen!

Het leven is tegenwoordig duur, heel erg duur. Zeker als je een studentenkamertje in Eindhoven hebt, want die zijn niet meer goedkoop te vinden. Door een bijbaantje te nemen kom je maandelijks rond, maar van sparen komt nog weinig terwijl dat eigenlijk wel handig is. Daarom vertellen wij je in deze blog hoe je geld kan sparen, door geld te besparen! Lees je mee?

Zorgverzekering

Het einde van 2022 is in zicht en dat betekent dat je t/m 31 december weer kan overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een zorgverzekering student kan bij sommige verzekeraars goedkoper uitpakken omdat ze een studentenkorting aanbieden.

Een goedkope zorgverzekering is natuurlijk de wens, zeker als je eigenlijk nooit naar de dokter, ziekenhuis of fysio hoeft. Je gebruikt een online vergelijker om de goedkoopste zorgverzekering uit te zoeken, dat scheelt jou dus een hoop werk! Wat je wel zelf moet doen is uitrekenen of het goedkoper is om een aanvullende verzekering te nemen op bijvoorbeeld tanden of om de kosten van de tandarts en/of mondhygiëniste zelf te betalen. Daarvoor heb je wel de prijzen voor 2023 nodig van jouw tandarts, dus die moet je eventjes opzoeken.

Toeslagen

In Nederland heb je recht op bepaalde toeslagen als je onder een vastgesteld jaarsalaris zit. Als student met een simpel bijbaantje zit je daar eigenlijk onder. Zo kan je zorgtoeslag aanvragen, hiermee kan je maandelijks een groot gedeelte van je premie betalen. Daarnaast kan je huurtoeslag aanvragen. Hiervoor zijn wel allerlei regels opgesteld, dus je moet wel goed uitzoeken of jouw studentenkamer hieronder valt.

Boodschappen doen

Maak een sport van boodschappen doen! Check elke week de aanbiedingen en bedenk daar een weekmenu omheen. Je doet in één keer de boodschappen voor de hele week zodat je niet elke dag van de week de verleidingen van chocola en worteltaart hoeft te weerstaan. Dat bespaart weer geld!

Spaarpotjes maken

Bij de meeste banken kan je naast je spaarrekening ook nog spaardoelen of spaarpotjes aanmaken. Stel in dat er kleine beetjes geld naar de verschillende spaarpotjes gaan op de dag dat jij je stufi en/of salaris binnenkrijgt. Zo merk je het bijna niet en ben je iedere maand toch aardig wat geld aan het sparen. Maar let wel op dat je niet teveel geld naar je spaarrekening stuurt, want dan voel je je de hele maand rot dat je wéér geld van je spaarrekening moet halen. Het leven moet natuurlijk wel leuk blijven ;-)

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.