Skip to main content

Fijne studeerplekken in Eindhoven

Het studiejaar is volop begonnen en de eerste tentamenweken komen steeds dichterbij. Tijd om op zoek te gaan naar fijne studeerplekken, waar jij alles uit jezelf kunt halen.

Het Metaforum

Dit is natuurlijk de plek op de TU waar je alles kunt vinden. Er zijn meer dan genoeg studieplekken om rustig te studeren, maar ook lange tafels om dingen in groepjes te doen. Literatuur vind je overal, dus een theoretische onderbouwing zou niet zo moeilijk moeten zijn. Als Fontys student kun je hier ook gewoon gaan zitten, behalve in de tentamenweek. Dan is het helaas alleen maar voor TU studenten mogelijk.

Bibliotheek Eindhoven

Dit is misschien een plek waar je vooral als kind kwam, maar het is zeker een plek waar je lekker kunt zitten werken. Je hoeft niet persé een bieb abonnement te hebben. Zoek een plekje aan een van de tafels en werk aan je to-do lijstje. Het fijne hier vind ik dat je meteen de boeken in kunt duiken, maar ook dat het een mix is van mensen. Zo zitten hier ouderen de krant te lezen en gaan kleuters met hun ouders een prentenboek uitzoeken.

Zwart Wit Coffee

Een lekker bakkie koffie tijdens het studeren is natuurlijk heel belangrijk. Daar weten ze bij Zwart Wit alles van. Zwart Wit zit net buiten het centrum op het Victoria Park. Er heerst een chille sfeer en het is een populaire werkplek onder de freelancers in Eindhoven. Je kunt hier dus ook heel goed netwerken! Daarnaast loop je zo de deur uit om bij Victoria of Martini’s een lekkere lunch te scoren.

Anne & Max

Deze plek is gloednieuw op de Kleine Berg, maar is nu al een van mijn favorieten. Beneden kun je genieten van de lekkerste ontbijtjes of taartjes, maar bovenin het café hebben ze hele fijne werkplekken gemaakt. Zo staan er lange tafels waar je rustig kunt werken en hebben ze zelfs een soort mini kantoortjes. Je zit middenin de stad, dus het is voor iedereen makkelijk bereikbaar.

Dus kies de plek uit waar jij het beste kan werken en dan komt het helemaal goed met die tentamens! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.