Skip to main content

Events in Eindhoven in de maand maart

Carnaval is weer achter de rug en de winter is bijna voorbij dus het wordt weer tijd voor nieuwe evenementen in je agenda! Er valt altijd wel wat te beleven, maar wat zijn nu echt de must go’s in deze maand? Ik heb het voor je uitgezocht en de meest studentikoze events voor je op een rijtje gezet.

Bier & Big festival

Wat is er nou studentikozer dan bier? Niets! Vandaar dat je het Bier & Big festival ook niet mag missen. Om het begin van de lente te vieren organiseren de Bierbrigadier en het Ketelhuis samen op 24 maart de 8e editie van het festival op, waar kan het ook anders, het Ketelhuisplein. Onder het genot van een lekker speciaalbiertje en hopelijk wat zonnestralen beleef je hier een fijne dag met een gezellig sfeertje. 

Sportplein Eindhoven Dommelloop

Voor de sportievelingen onder ons vindt ook dit jaar weer de Dommelloop plaats. Op 29 maart kan je op het terrein van de TU Eindhoven deelnemen aan een van de afstanden. Je kan je inschrijven voor de 5km, 10km of met een team voor de estafetteloop. Bij de estafette loopt ieder teamlid 2,5 kilometer. De voorinschrijvingen sluiten op 26 maart dus twijfel niet te lang, trek je hardloopschoenen aan en schrijf je in!. Dan komen die goede voornemens misschien toch nog uit ;). 

Paaspop

Wie kent het niet: Paaspop! Een van de grootste festivals én een van de eerste van het seizoen. En dat op reisafstand (met de bus) van Eindhoven. Het weer zit helaas niet altijd mee, maar dat maakt de sfeer er niet minder op. Met een line up van Bastille, Blof en Dotan tot aan Kensington en Guus Meeuwis weet je zeker dat je hier een tof weekend (of een dag) gaat beleven. Het festival raakt vaak uitverkocht, dus sla je spaarpot stuk en zorg dat je er op tijd bij bent.

HEFT Eindhoven

Op 30 maart kun je je vermaken met een groep vrienden op het Hephaestus Eindhovens Frisbee Toernooi. Onder het genot van een biertje ga je de strijd aan tegen medestudenten en wie weet slepen jullie dan wel de titel in de wacht! Na afloop kun je genieten van een flinke avondhap en dansen op lekkere deuntjes. Geen talent? Geen probleem. Met of zonder frisbee-ervaring: het is zeker eens het proberen waard.

Stadscantus

Op 9 maart organiseert studentenvereniging SSRE de zevende editie van de Stadscantus op het Wilhelminaplein. Een feestje waar studentikoze liederen luid en duidelijk te horen zullen zijn en waar vriendschappen en bier een hoofdrol spelen. En wie niet luisteren wil, zal voor de menigte een opdracht moeten vervullen. De cantus is altijd weer feest dus ben je student en 18+, koop dan zeker een kaartje voor deze cantus.

Zoek je nog meer evenementen? Neem dan eens een kijkje op onze evenementenpagina of in de UITagenda van Eindhoven.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.