Skip to main content

Eindhoven: zo leer jij jouw nieuwe studentenstad kennen!

Ben jij dit jaar begonnen met studeren in Eindhoven en ben je hier onlangs ook komen wonen? Super leuk! Wonen in een stad waar je niets of niemand kent kan erg spannend zijn, maar daar ben je vast al achter. In deze blog vertellen we je graag hoe je op een gemakkelijke manier Eindhoven kan leren kennen!

Stap op de fiets

De snelste, maar ook leukste manier om Eindhoven te leren kennen is door op de fiets te stappen. Als je (nog) geen fiets hebt kan je gemakkelijk een ov-fiets huren voor een dagje, maar handiger is natuurlijk om er eentje aan te schaffen. Op de fiets ben je sneller dan te voet, waardoor je meer kunt ontdekken van deze mooie stad!

Tip: woon jij in een studentenhuis? Dan is het wel verstandig om samen met jouw huisgenoten fietsnietjes voor de deur te laten zetten. Fietsnietjes zijn handige fietsenrekken waaraan jij jouw stalen ros kunt vastmaken met een extra slot. In de stad worden altijd fietsen gestolen en omdat iedere week een nieuwe fiets kopen niet past binnen een gemiddeld studentenbudget, is het slim om je hierop voor te bereiden ;-). 

Hotspots in Eindhoven

We gaan natuurlijk niet alles aan je verklappen, want zelf de stad ontdekken is het leukste, maar er zijn wel een paar hotspots die we willen uitlichten.

Strijp-S

Strijp-S is een inmiddels heel bekende wijk in Eindhoven. Vroeger was dit een bedrijventerrein en vooral bekend vanwege de grote Philipsfabriek die op het terrein staat. Sinds 2000 komen werk en wonen hier samen en het is echt een ongelofelijke toffe plek geworden. Het staat bol van de creatieve ondernemers, bijzondere winkels én je kunt er ook terecht voor je wekelijkse portie theater, film, sport en meer! 

Stratumseind

Als je gaat studeren en wonen in Eindhoven, ontkom je ook niet aan flink stappen! De bekendste plek in Eindhoven is het Stratumseind. Dit is een enorm lange straat vol met bars, cafe's en discotheken. Het is niet alleen de langste uitgaansstraat van Eindhoven, maar zelfs van heel Nederland! Kroegentocht krijgt hier een heel andere betekenis ;-)

Streetart in Eindhoven

Eindhoven staat bekend om haar street art. Je vindt het overal in de binnenstad, maar ook daar buiten. Er zijn een aantal wandel- en fietstours die je kunt doen om de mooiste plekken te ontdekken, maar zelf op zoek gaan is ook een goed idee. De mooiste kunstwerken vind je op onverwachte plekken, maar ook de wijken waarin je deze artworks kunt vinden zijn leuk om te ontdekken. Struin lekker rond, haal een coffee to go en klets met de ondernemers in de buurt. Zo ontdek je nieuwe plekken en mensen!

Wil je graag nog meer plekken ontdekken? Check dan onze vrije tijd-pagina op Eindhoven-Studentenstad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.