Skip to main content

Een zolderetage als studentenkamer? Zo richt je 'm in!

De strijd om het vinden van een fijne studentenkamer is behoorlijk pittig. Maar als je dan eindelijk je handtekening onder het huurcontract zet ben jij toch echt de gelukkige eigenaar van een eigen studentenkamer, yeah! Nu kan je eindelijk beginnen aan het opknappen en aankleden van je nieuwe thuis. Maar wat als je nieuwe kamer een zolderetage is? Dan is het toch allemaal wat lastiger, want een zolderetage heeft zelden rechte wanden. Daar weten wij wel raad mee, je leest het hieronder!

Opbergruimte

Als je woont op een zolderkamer merk je al gauw dat je geen echte hoge kasten kwijt kunt. Je moet dus creatief omgaan met de ruimte die je hebt. Koop een bed met lades zodat je veel kwijt kunt in de lades. Ook is het aan te raden om in de lagere schuine delen van je kamer een aantal planken op te hangen en daar ook kleding op te bergen. Je kunt daar immers geen hoekige objecten plaatsen vanwege de scherpe hoek. Maar beddengoed en handdoeken kun je daar prima opbergen. 

Omgaan met de licht en warmte

Als je op een zolderetage woont, ben je er inmiddels wel achter gekomen dat het goed warm kan worden. Bespaar jezelf een hoop ellende en zorg dat je rolgordijn verduisterend werkt. Deze houden de zonnestralen buiten en daarmee kun je ook enigzins de warmte tegengaan. Kies voor een lichte kleur rolgordijnen, lichte kleuren kaatsen het zonlicht af en daarmee dus ook de warmte. 

Wil je dat er in de woonkamer toch wat licht binnenkomt? Dan kun je ook kiezen voor gewoon dakraam rolgordijn. Zolderetages hebben vaak kleine ramen, dus is het logisch dat je in sommige kamers toch lichtinval hebt, maar geen last hebt van de felle zon. Deze rolgordijnen houden het licht wel een beetje tegen, maar zijn niet verduisterend. 

Ruimtes creëren

Is de zolderetage één grote ruimte maar zou je graag verschillende ruimtes willen creëren tussen bijvoorbeeld je keuken en slaapkamer? Dat begrijpen we! Zonder dat je muren hoeft te plaatsen, kun je aan een balk ook aluminium jaloeziën plaatsen. Deze laat je zakken wanneer je je slaapkamer eventjes wilt verstoppen, maar trek je gemakkelijk omhoog wanneer je naar bed gaat. Als je 't bevestigd achter een balk, zie je het niet eens als je de jaloeziën hebt opgetrokken. 

Woon jij niet op een knusse zolderetage maar heb je een ander soort studentenkamer? Daar kun je natuurlijk ook helemaal uit je bol gaan met jaloeziën en gordijnen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.