Skip to main content

Deze verzekeringen zijn nuttig voor studenten

Je studententijd is een bijzonder deel van je leven. Tijdens je studententijd zit je als het ware tussen je schoolgaande leven en het volwassen leven in. Je zult tijdens deze tijd kennis maken met veel nieuwe dingen. Het is bijvoorbeeld vaak zo dat dit de eerste keer zal zijn dat je zelf rekeningen gaat betalen. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je bepaalde verzekeringen hebt afgesloten. Zo voorkom je onnodige kosten in toch al vervelende situaties. Dit zijn een aantal verzekeringen die je maar beter kunt afsluiten als je gaat studeren. 

Een zorgverzekering

Het is in Nederland verplicht om een zorgverzekering te hebben. Dit zorgt ervoor dat je niet met onverwachte kosten komt te zitten wanneer je medische zorg nodig hebt. Het is verplicht om deze af te sluiten, maar dat betekent niet dat je de eerste de beste zorgverzekering uit moet kiezen. Je doet er verstandig aan om goed uit te zoeken wat de verschillen in voorwaarden tussen de verschillende verzekeringen die je kunt kiezen zijn. 

Een inboedelverzekering

Niet alle studenten gaan op kamers, maar dit komt wel vaak voor. Als jij ervoor kiest om niet bij je ouders te blijven wonen, is het verstandig om een inboedelverzekering voor je studentenkamer af te sluiten. Een inboedelverzekering dekt alle spullen die in je huis staan. De kans dat je gebruik zal maken van je inboedelverzekering is niet groot, maar als dit het geval is, ben je zeker blij dat je deze hebt afgesloten. Stel je voor dat je brand- of waterschade aan je spullen hebt, is het fijn als deze schade wordt vergoed. 

Een aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die jij hebt veroorzaakt en waarvoor je wettelijk aansprakelijk bent. Als jij bijvoorbeeld per ongeluk schade aanbrengt aan een eigendom van iemand anders, zal deze verzekering ervoor zorgen dat je deze schade niet zelf hoeft te betalen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het voor studenten slim om deze verzekering af te sluiten. 

Een uitvaartverzekering

Het klinkt misschien vreemd om op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten, maar dit is juist een verstandige keuze. Een uitvaartverzekering voor studenten kost namelijk veel minder dan dezelfde verzekering later in je leven. Daarom is het slim om deze al tijdens je studie af te sluiten, zodat je hier later profijt van hebt. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.