Skip to main content

De leukste evenementen van november

Brr, heb jij je dikke truien en regenjas ook al uit de kast gepakt? De herfst is begonnen en dat is dan ook duidelijk te merken. Wil je toch graag een beetje warm blijven?  Trek dan je jas maar aan en neem je beste vrienden mee, want ik heb hier een aantal leuke evenementen voor je op een rijtje gezet!

TEDx Eindhoven - 10 november

Eindhoven lichtstad, toch? Dat dachten de organisatoren van TEDx Eindhoven ook. Met het thema ‘a lightbulb moment’ vindt op 10 november een nieuwe editie plaats van dit interessante evenement. Sprekers met verschillende achtergronden delen op deze dag hun lightbulb moment met jou. TEDx Eindhoven vindt plaats in het klokgebouw op Strijp-S.

GLOW - 11 t/m 18 november

Een groot deel van November staat in Eindhoven in het teken van GLOW. Glow is hét evenement van Eindhoven. Vanuit het hele land komen mensen in deze week naar Eindhoven om een bijzondere wandeling te maken door de stad. In 2016 waren er zelfs 740.000 bezoekers! Er zijn enorme lichtkunstwerken, wat kleinere projecten en er is een lichtshow in het Philips stadion.

Liever zelf onderdeel zijn van Glow? Dan heb je geluk, want op 18 november wordt de derde editie van de Glow Run georganiseerd. Dit is een hardlooproute van 6 kilometer langs alle kunstwerken van de Glow-route waarbij alle deelnemers worden aangekleed met lichtgevende gadgets.

Het Groot Dictee Eindhoven - 16 november

Voor de knappe koppen onder ons wordt er dit jaar voor de eerste keer het Groot Dictee georganiseerd. De Openbare Bibliotheek en het Augustinianum hebben voor dit dictee de handen in een geslagen. De helft van de deelnemers bestaat uit bekende Eindhovenaren en de andere helft wordt geselecteerd uit voorrondes. Wil je erbij zijn? Registreer je dan voor 16 november!

Spellenspektakel - 11 & 12 november

Houd je ook zo van bordspellen, maar willen je broers, zussen en vrienden nooit mee doen? Dan is het Spellenspektakel misschien wel iets voor jou. Twee dagen lang worden in het Beursgebouw de nieuwste spellen gespeeld en je kan zo aanschuiven om mee te spelen.

Concerten & feestjes

Ook concerten en feestjes zijn er genoeg in november. Zo treedt Racoon 24 november op in het Klokgebouw en je kunt hier op 25 november dansen bij We are Electric. Op 2 november speelt Guus Meeuwis in de Effenaar en op 24 november kan je daar meezingen met de klassiekers van De Dijk.

Op zoek naar andere evenementen? Kijk dan op onze evenementenpagina voor meer evenementen in de stad.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.