Skip to main content

De beste uitgaansplekken van Eindhoven

Het is vrijdagavond en je wilt op stap, maar waar ga je heen? Ik zet al je opties op een rij!

Down Town Gourmet Market

Net achter Happy Italy zit nog een pareltje verstopt en daar kan je een geweldig drankje doen. Deze mini markt serveert je de lekkerste hapjes en gin tonics. Zoek een plaatsje, maar wees gewaarschuwd: het is een hippe hotspot, dus de tafeltjes zitten al snel vol. De pizza’s van Pietza zijn een dikke aanrader om een goede bodem te leggen voordat je doorloopt naar de volgende uitgaansplek in Eindhoven, Stratumseind.

Stratumseind

Dit is natuurlijk de meest bekendste plek van heel Eindhoven. Zodra hier op donderdagavond de studentenavond begint, is het de rest van het weekend feest. Op donderdag kun je hier uitgaan tot 02.00 uur en vrijdag en zaterdag tot 04.00 uur. Naderhand ben je natuurlijk te vinden op De Hoek, de populairste cafetaria van heel Stratumseind.

Markt

De perfecte plek om eerst een borrel te doen op het terras en daarna jezelf naar binnen te verplaatsen voor een dansje. Mijn persoonlijke favoriet is De Vooruitgang waar het altijd supergezellig is en de inrichting op en top is. Daarnaast mag je de nacho’s van De Wildeman zeker niet overslaan. Bovendien kun je als 21+ een flink feestje bouwen bij De Wildeman. Hier vind je net wat ander publiek dan op Statumseind.

Stadsbrouwerij

Zodra je het bruggetje van Stratumseind over bent zit er nog een andere verrassende uitgaansplek, namelijk de Stadsbrouwerij. Hier schenken ze met veel aandacht en plezier een bijzonder biertje voor je in. Orchestra of Angels is mijn favoriet, maar ze het aanbod wisselt per maand en per seizoen. Je kunt hier dus altijd terugkomen voor iets nieuws! De vriendelijkheid en gezelligheid van deze plek zal je zeker positief verrassen.

Kleine Berg

Deze plek fietsen we misschien heel snel voorbij, maar dit is de ideale plek als je een gezellige avond wilt hebben zonder het standaard publiek van Stratumseind. Zeker als je houd van een avondje ouwehoeren onder het genot van een goed drankje. De leeftijd ligt misschien iets hoger dan 17 jaar, maar laat je dat zeker niet afschrikken. Bij Bobby’s Bar schenken ze geweldige gin tonics voor je in of kies een van de lekkere borrelgerechten van Café Berlage.

Ga eens langs de verschillende plekken en proef de verschillende vibes. Misschien ontdek je wel je nieuwe favoriete uitgaansplek in Eindhoven. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.