Skip to main content

De beste studieplekken in Eindhoven

Is je concentratieboog niet heel erg groot, ben je snel afgeleid of gewoon op zoek naar een fijn plekje om te studeren? In deze blog heb ik de beste studieplekken van Eindhoven voor je op een rijtje gezet!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Openbare Bibliotheek Eindhoven

Misschien niet de meest verrassende optie, maar wel een hele fijne plek om een dag studerend door te brengen. De Openbare Bibliotheek is zeven dagen per week geopend. Tussen alle boekenrekken door vind je hier flink wat studieplekken. Je kunt hier dan ook in alle rust studeren voor je tentamens. De bibliotheek biedt gratis WIFI aan, er zijn printfaciliteiten en er is een café waar je een kop koffie of een lunch kunt halen als je even extra energie nodig hebt. Adres: De Witte Dame, Emmasingel 22.

Metaforum TU Eindhoven

Op het TU/e terrein zijn verschillende gebouwen aanwezig waar jij kunt studeren. De meest populaire is toch wel de bibliotheek in het Metaforum. Dagelijks studeren hier veel studenten van de TU maar ook studenten uit andere steden of van de Fontys zijn hier regelmatig te vinden. Er zijn zo’n 950 werkplekken en er is een extra verdieping waar je in stilte kunt studeren. De bieb is zeven dagen per week open van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Ook is er koffie en lunch verkrijgbaar. Let wel op: in tentamenweken van de TU/e is de bieb alleen beschikbaar voor TU studenten in verband met enorme drukte.  Adres: Groene Loper 5.

Op zoek naar een plekje voor een korte studie sessie? Of een cafeetje waar je tijdens het leren kunt genieten van uitgebreide lunches en de beste koffie? Dan passen onderstaande tips misschien beter bij jou.

Coffeelab / Lucifer Coffee

Uren zou ik hier door kunnen brengen, met de heerlijke geur van vers gezette koffie en de onweerstaanbare (zelf gebakken) gebakjes. Veel mensen brengen hier dan ook vaak een aantal uur van de dag werkend of studerend door. Voor een hele dag serieus en comfortabel studeren zijn deze plekken misschien iets minder geschikt, maar de rustige achtergrond muziek en de relaxte sfeer maken het wel twee prima plekjes om even wat uurtjes nuttig bezig te zijn. Adres Coffeelab: Stationsplein 17. Adres Lucifer: Kleine Berg 47.

Grand Cafée Usine

Nog zo’n fijne plek. Usine is een restaurant midden in het centrum met veel zit plekken, gratis WIFI en ze serveren er heerlijke maaltijden en drankjes. Een voordeel: Usine is zeven dagen per week geopend tot minimaal 01.00 uur ‘s nachts! Adres: Lichttoren 6.

Genoeg opties dus. Studeren is niet altijd even leuk, maar met wat motivatie en een comfortabel plekje zal je merken dat de tijd voorbij vliegt! En na een lange studiedag mag je jezelf natuurlijk ook wel een beeje verwennen. Wij zochten daarom ook voor je uit wat de beste uitgaansplekken van Eindhoven zijn en waar je lekker kunt uiteten met een studentenbudget in Eindhoven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.