Skip to main content

De beste studeerplekken in Eindhoven tijdens de coronacrisis

Na een warme vakantie staat het nieuwe collegejaar weer voor de deur. Een ander collegejaar dan anders. Omdat het coronavirus nog steeds een wereldwijd probleem is, starten onderwijsinstellingen nog niet volledig op. Ook bij de Eindhovense instellingen blijft thuiswerken de norm. Het onderwijs zal een ‘blended learning’ variant aannemen, wat inhoudt dat er een combinatie toegepast wordt van online en (kleinschalig) offline onderwijs. Dit houdt in dat je als student nog veel thuis moet zitten en studeren. In een studentenkamer kan dit knap lastig zijn en komen de muren na een tijdje op je af. Het is een hele verademing om af en toe eens buiten de deur te kunnen studeren. Daarom zet ik in deze blog voor jou op een rijtje waar in de stad je tijdens deze periode fijn en veilig kunt studeren.

De universiteit

Helaas zijn de bekende studieplekken op de universiteit, zoals het Metaforum en Atlas, nog niet open voor studenten. De studieplekken die zich hier bevinden zijn alleen open voor medewerkers van de universiteit. Ondervind je serieuze problemen met thuiswerken, dan mag je een aanvraag indienen om toch een studieplek te krijgen. 

Openbare bibliotheken

Openbare bibliotheken zijn een tijd lang dicht geweest en waren alleen open om boeken te lenen en in te leveren. Gelukkig is inmiddels de bibliotheek in De Witte Dame weer open. Hier vind je een aantal werkplekken om rustig te studeren. Er zijn 15 computerplekken beschikbaar, zonder aanmelding van tevoren. De printers kunnen weer gebruikt worden en ook de toiletten en het Bibliotheekcafé zijn open. De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de bibliotheek gesloten. Voor de vestiging van de bibliotheek in Winkelcentrum Woensel, Expeditie E, en de vestiging in Waalre geldt dat de locaties alleen toegankelijk zijn voor leden. Hier mag je alleen je boeken lenen en terugbrengen, studeren is er niet toegestaan.

DENF Coffee

Vlakbij de Design Academy, Fontys Hogeschool en de bibliotheek in De Witte Dame vind je DENF Coffee. Dit is een grote en ruime zaak met genoeg plekken. Ook heeft DENF een mooi en groot terras. Je kunt er goed studeren onder het genot van een heerlijke kop koffie. DENF biedt gratis WiFi en een uitgebreide kaart. Ideaal als je tijdens het studeren trek krijgt!

Seats2Meet

Op Strijp-S, in een voormalig Philips gebouw, vind je Seats2Meet. Al 10 jaar bieden ze hier allerlei verschillende ruimtes aan om te werken of studeren. Ruimtes die speciaal bedoeld zijn voor meetings en samenwerken of ruimtes die juist bedoeld zijn om rustig individueel aan de slag te gaan. Hier is het ook nu mogelijk om een ruimte te huren voor een dag(deel) of langer. Belangrijk is dat je vooraf online een aanvraag doet, zodat je weet of er voor jou een plekje is.

Bij Seats2Meet gaan ze ervan uit dat je betaalt met ‘sociaal kapitaal’, wat betekent dat je openstaat voor een klusje, het promoten van hun organisatie op social media of het delen van jouw kennis met andere bezoekers. Je vindt hier open-minded mensen die nieuwsgierig zijn en graag anderen ontmoeten om mee te sparren. Als je incheckt zie je wie er nog meer (online) aanwezig zijn zodat je met hen in contact kan komen. Een bijzondere werkplek, waar je veel meer kan leren dan alleen de tekst uit jouw studieboek! 

The Happiness Cafe

Met twee vestigingen in Eindhoven is The Happiness Cafe een centrale, fijne plek om buiten de deur te studeren. Cafeetjes met veel licht, kleur en een kaart vol gezond en lekkers waar je vrolijk van wordt. Ruime keuze uit koffies voor de benodigde cafeïne en een verrassend ontbijt, lunch of snack. Hier breng je zonder moeite een hele dag door. In zo’n frisse omgeving wordt studeren ineens veel leuker!

Tip: Op zoek naar meer studieplekken in de stad? Lees onze eerdere blog over fijne studeerplekken in Eindhoven

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.