Skip to main content

De beste plekken voor een fotoshoot in Eindhoven

Een nieuwe LinkedInfoto, een groepsfoto van je jaarclub of een professionele foto van je studentbestuur. Het studentenleven vraagt geregeld om mooie foto’s gemaakt op een goede locatie. Als Eindhovense student heb je het geluk dat de stad bij uitstek beschikt over geschikte fotoshoot locaties. De Lichtstad kent door de voormalige Philips fabrieken en groene parken uitgebreide mogelijkheden om mooie plaatjes te schieten. Reis af naar een van deze plekken, zorg voor een goede fotograaf en binnen no-time heb je een verzameling gave foto’s voor veelzijdig gebruik.

Strijp-S

De meest fotogenieke locatie van Eindhoven is ongetwijfeld Strijp-S. Het oude Philips terrein heeft charme en straalt een spannende, interessante sfeer uit. Loop rond en vind elke honderd meter weer een nieuwe plek om een gaaf plaatje te schieten. Neem plaats op de intrigerende trappen, tussen de oude fabrieken of onder de authentieke leidingen. Strijp-S is ruimtelijk en open, waardoor het een goede locatie is voor ieder soort weer. Eén van de topplekken in dit gebied is Blok 61: de middelste van de drie industriële gebouwen met een azuurblauw trappenhuis. Super instawaardig!

Piet Hein Eek

Strijp-S loopt over in Strijp-R, de geboortegrond van de televisie. Sinds het vertrek van de Philips fabrieken wordt het getransformeerd tot een woonwijk met karakter. Eén van de weinige Philips gebouwen dat wel bleef staan is het RK-complex. Dit was ooit de keramische werkplaats van Philips waar onderdelen voor radio’s en televisies werden gemaakt. Tegenwoordig vind je hier het atelier van bekend kunstenaar Piet Hein Eek. Het gebouw uit de jaren vijftig biedt onderdak aan een werkplaats, showroom, expositieruimte en groot restaurant. De ruimtes hiertussen zijn karakteristiek en ademen leven en een rauwe industriële maar warme sfeer. Neem foto’s tussen de gebouwen of in een van de imposante ruimtes (wel eerst even vragen natuurlijk).

De Berenkuil

De Berenkuil is een verkeersplein in Eindhoven met twee verdiepingen: één gelijkvloerse voor verkeer, met daaronder een knooppunt van fietspaden. Het onderste knooppunt heeft nog een ander doel: het is een vrijplaats voor graffitikunstenaars die hier legaal hun kunstwerken mogen maken. Ieder jaar wordt de kuil aangevuld door zowel nationale als internationale kunstenaars met nieuwe kunst tijdens het evenement ‘Step in the Arena’. Deze graffiti kunstwerken dienen als ideale achtergrond voor een fotosessie. Kleurrijk, kunstzinnig én in de buitenlucht. Kies voor een rustig moment op de dag met voldoende daglicht voor de mooiste foto’s.

Stadscentrum

Tijdens een wandeling door het stadscentrum stuit je op een aantal mooie plekken om wat plaatjes te schieten. Op korte loopafstand van het station vind je het bekende 18 Septemberplein. Aan het begin van het plein staat de Bubble, een kleine versie van de Blob aan het andere eind. Daar tussenin ligt de bijzondere fietsenstalling ‘The Tube’. Vooral de Blob is een modern en imposant gebouw dat een mooie achtergrond vormt voor een foto.

Aan het begin van de bekende uitgaansstraat Stratumseind staat de Catharinakerk. Met twee torens en drie stijlvolle poorten heeft de kerk bijna iets weg van de Notre Dame. Op het pleintje en de verhoging voor de kerk is het ideaal poseren, ook met een groep. Een mooie tegenhanger van alle moderne plekken in de stad. 

Evoluon

Mensen van buiten Eindhoven weten soms niet wat ze zien: ‘Is dat nou een Ufo?’. Het discusvormige gebouw Evoluon werd gebouwd als uithangbord voor de technologische vooruitgang, waarbij voornamelijk Philips betrokken was. In het verleden diende het als educatief technologiemuseum en tegenwoordig wordt het gebruikt als centrum voor tentoonstellingen, congressen en evenementen. Een mooie, statige foto maak je met dit gebouw op de achtergrond. Het meest fotogeniek is de binnenkant van de koepel van het gebouw, maar deze is helaas niet altijd toegankelijk. Wacht hiervoor op een beurs of evenement dat er plaatsvindt. Kun je niet wachten, breng dan een bezoekje aan het restaurant dat wel altijd open is.

Ook in de natuur maak je mooie foto’s. Benieuwd naar groene plekken geschikt voor een fotoshoot? Lees dan mijn blog over de natuur in en rondom Eindhoven.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.