Skip to main content

Crypto kopen? Let hier dan op

Crypto wordt steeds populairder. Je hoort het op het nieuws, op social media komt het voorbij en de kans is groot dat jij ook iemand kent die heeft geïnvesteerd in een munt. Ben je ook nieuwsgierig geworden? Leuk! Maar maak geen overhaaste beslissingen en denk goed na voordat je jouw welverdiende centen investeert. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je cryptomunten koopt. In deze blog leg ik het uit. Lees je mee?

Wat is crypto?

Het is onwijs belangrijk dat je eerst goed vooronderzoek doet. Wat is crypto eigenlijk? Waar komt het vandaan? Hoe werkt het precies? Het is verstandig om er enige kennis van te hebben voordat je hierin investeert. Daarnaast zijn er verschillende apps waarmee je cryptomunten kunt kopen. Vergelijk de verschillen zoals bijvoorbeeld het aanbod munten en de hoogte van de transactiekosten. Neem hier vooral even de tijd voor, want je zal er de komende jaren gebruik van maken.

Bepaal je budget

De volgende stap is het bepalen van jouw budget. Hierbij is het belangrijk om goed na te denken over hoeveel je kunt missen. Het is niet slim om geld te investeren dat je na een maand misschien wel nodig hebt. Eigenlijk moet je erop rekenen dat je het geld kwijt bent. Want dat kan ook. Natuurlijk is er een kans dat je onwijs veel winst gaat maken, maar er is ook een kans dat je jouw geld kwijtraakt. Je kunt ook beginnen met een klein bedrag en dan kijken wat de munt doet. Zie je ‘m meteen hard stijgen, dan kun je nog iets bijkopen.

Doel stellen

Je kunt verschillende doelen stellen en het is belangrijk dat je dit van tevoren doet. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor de lange termijn: je investeert in een munt en laat dit een aantal jaar staan. Maar je kunt ook gaan voor de korte termijn: kopen wanneer de munt een lage waarde heeft en snel verkopen als-ie gestegen is. Als je net hebt geïnvesteerd en de munt stijgt hard, dan is het leuk om bij te kopen. Maar sla niet door! Houd er rekening mee dat de waarde van de munt ook weer net zo hard kan dalen, dus ken je grenzen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het best wel verslavend kan zijn ;).

Welke munt kies je?

Neem ook even de tijd om de juiste munt te vinden. Lees goed wat voor bedrijf het is, waar ze voor staan en wat hun doelen zijn. Over alle munten is veel informatie te vinden. Daarnaast is het slim om even na te denken over of je een grote of een kleine munt wil. Een grote munt is veiliger, maar met een kleine munt kan je veel winst maken. Dit komt doordat een grote munt al heel veel waard is, dus deze zal niet snel verdubbelen. Terwijl een kleine munt juíst snel kan verdubbelen. Heb je een munt gevonden? Dan is het alleen nog een kwestie van de waarde in de gaten houden en kopen op het laagste moment!

Weet dat het investeren in crypto een risico is. Je kunt er zeker rijk van worden, maar je kunt ook je geld kwijtraken. Daarom is het verstandig om je er van tevoren goed in te verdiepen. Succes! Vragen over andere geldzaken? We helpen je graag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.