Skip to main content

Bijna klaar met je studententijd in Eindhoven? Dan kun je hier een stage of baan vinden!

Uiteindelijk moet iedere student er toch écht aan geloven: je studententijd komt ten einde en de volgende grote stap is het vinden van een stage of baan. De één kijkt ontzettend uit naar het ontdekken van het werkveld, de andere is niet uit de UB of collegezaal te krijgen. Er is alleen één punt waar iedereen het over eens is, en dat is dat een stageplek of baan moeilijk te vinden is. De echt toffe plekken zijn vaak al ruim van te voren ingenomen door de superactieve studenten en dan is er opeens vrij weinig te vinden. Net als het universum is het internet oneindig groot en is het lastig om in de chaos een goede betrouwbare website te vinden die stagevacatures verzameld. Uren lang scrollen is nou ook niet bepaald een pretje.

Magnet.me

Tegenwoordig zijn er oneindig veel vacaturesites waar je je mogelijkheden kunt ontdekken, maar ondanks dat ze zo massaal zijn bieden ze vaak weinig hulp. Omdat het allemaal online gaat is er geen persoonlijk contact en krijg je meestal vacatures te zien die totaal niet bij je passen. Gelukkig bestaat tegenwoordig Magnet.me, een vacaturebank die precies weet wat studenten zoeken. In hun database staan ruim 4.500 bedrijven die allemaal op zoek zijn naar nieuw talent zoals jij. Eindeloos scrollen door duizenden vacatures op zoek naar een passende vacature is niet meer nodig!

Magnet.me is de grootste vacature website van Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Je kunt zelf op zoek gaan naar vacatures maar wat nog véél handiger is, is dat Magnet.me de juiste bedrijven en vacatures voor jou kan selecteren. Compleet gebaseerd op jouw voorkeuren! Om ervoor te zorgen dat deze vacatures goed aansluiten bij jouw wensen en eisen kun je je profiel gedetailleerd invullen met bijvoorbeeld de studie die je hebt gevolgd en het soort bedrijf waarnaar je op zoekt bent. Hierna zal Magnet.me jou automatisch matchen met verschillende bedrijven.

Je profiel laat precies zien waar je naar op zoek bent. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of jij op zoek bent naar een baan of stage, welke studie je binnenkort gaat afronden, het werkveld waar je in geïnteresseerd bent en je verdere kwalificaties. Vervolgens kun je swipen tussen vacatures, een beetje zoals bij Tinder of Aribnb. De vacatures die jou aanspreken, kun je liken en die komen dan in een lijst te staan met al je likes. Wanneer je een vacature liked krijgen ook de bijhorende recruiters hier bericht van, en kunnen zij je profiel alvast gaan bekijken. Dit maakt het vinden van een stage of baan nóg sneller en gemakkelijker. Na het liken van een vacature heb je ook de mogelijkheid om direct te solliciteren. Dit doe je heel gemakkelijk met een paar muisklikken. Bedrijven kunnen jou ook een berichtje sturen als ze vinden dat je een profiel hebt dat bij ze past. Het is dus belangrijk dat je jouw profiel uitgebreid invult want zo heb je een grotere kans om terecht te komen bij een bedrijf. Voeg ook een leuke, professionele foto toe. Dit verhoogd je kans om benaderd te worden met 50%!

Jouw nieuwe stage- of werkplek vind je hier!

Magnet.me gaat voor persoonlijk contact en samen met jou willen ze er graag voor zorgen dat jij een goede stageplek en/of baan vindt. Doordat je wordt gematched aan bedrijven, en bedrijven aan jou, is de zoektocht veel overzichtelijker. Eindeloos  scollen totdat je een keer een vacature tegen komt die gedeeltelijk overeen komt met jouw wensen en eisen hoeft niet meer! Via Magnet.me gaat het lekker makkelijk, dus mocht jij nu op zoek zijn naar een stageplek en/of baan, schrijf je dan in op Magnet.me.

Extra tip

Wat ook verstandig is, is om ervoor te zorgen dat je LinkedIn gebruikt tijdens je zoektocht naar een stage en/of baan en dat je profiel altijd up-to-date is. Er is een grote kans dat jij veel mede-studenten en/of docenten op LinkedIn hebt. Zij hebben misschien wel ervaring opgedaan bij stagebedrijven en kunnen je wellicht helpen. Deel een bericht op LinkedIn en vraag je connecties of zij deze willen delen met hun netwerk!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.