Skip to main content

Bevrijdingsdag 2021

Op 5 mei is het weer bijna zover: Bevrijdingsdag! Dit jaar zijn er helaas (weer) geen grote festivals, overvolle terrassen en gezelligheid op straat. Ook geen Bevrijdingsfestival dus, maar niet getreurd! Er is een onwijs leuk alternatief waarmee jij er alsnog een feestje van kan maken op Bevrijdingsdag! Trommel je huisgenoten maar op en les snel verder wat jullie voor leuks kunnen doen!

Online festival

Normaalgesproken vindt er in iedere provincie een groot Bevrijdingsfestival plaats. Helaas gaan de festivals dit jaar niet door, maar om er toch een leuke dag van te maken bieden veertien verschillende Bevrijdingsfestivals een gezamenlijk online programma aan! Een programma van meer dan 200 optredens en activiteiten! Hoe leuk is dat? Op de website vind je een timetable met het programma van alle veertien Bevrijdingsfestivals. Zo hoef jij jouw favoriete artiesten niet te missen, ook als ze in verschillende steden optreden. Ieder Bevrijdingsfestival heeft zijn eigen website, zo hop jij online van de Westergasfabriek in Amsterdam naar Stadspark Groningen of de binnenstad van Wageningen.

Planning

Om 13.00 uur vindt de nationale start van het festival plaats. Dus, zorg dat jullie dan klaarzitten! Daarna is in iedere stad tot in de late avond het online programma gevuld met zang, dans, muziek, theater en gesprekken over vrijheid. Er zijn onder andere optredens van Susan en Freek, de Handsome Poets en Merol. De Ambassadeurs van de Vrijheid dit jaar zijn Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser. In tegenstelling tot vorige jaren vliegen zij niet met helikopters door Nederland, maar zijn hun shows voor één keer te zien op alle (online)festivals!

Naast de concerten zijn er ook inhoudelijke programmaonderdelen zoals lezingen, debatten, interviews, theater en stand-up comedy. Zo zullen bijvoorbeeld het Utrecht International Comedy Festival (UICF) en het Bevrijdingsfestival Utrecht de handen in een slaan en is er in Den Haag en vrijheidscollege van journalist en schrijven Haroon Ali.

Festivalsfeer in huis

De Bevrijdingsfestivals zijn dan misschien niet zoals je het gewend bent, maar dankzij de livestreams kun je ze toch zien en horen. Ook vanuit huis kun je van Bevrijdingsdag een feestje maken. Sleep je huisgenoten van de bank af, zet in je tuin of op het balkon de livestream aan en dans en zing mee met alle nummers! Haal voldoende lekkere hapjes en drankjes in huis en laten we hopen op een lekker zonnetje. Als je daarnaast voor plastic bekertjes zorgt is de festivalsfeer helemaal compleet! Maar eerlijk is eerlijk, wij hopen volgend jaar de vrijheid weer schouder aan schouder te kunnen vieren!

Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.