Skip to main content

Anti-kater ontbijtjes

Na een hele leuke avond met iets te veel drankjes en vaak later dan gedacht plof je je bed in. De volgende dag wordt je wakker met kloppende hoofdpijn en ben je zo brak als iets. Ik geef je mijn anti kater ontbijtjes waardoor je je vast ietsje beter gaat voelen.

Bouillon

Drinken, drinken en nog eens drinken. En dan bedoel ik geen alcohol! Je lichaam is uitgedroogd dus is bouillon de beste oplossing. Doordat bouillon extra zout is, wordt het vocht beter vastgehouden en ga je je snel stukken beter voelen! Wil je dit nu voorkomen? Drink na ieder glas alcohol een glas water of probeer in ieder geval voordat je gaat slapen nog wat te drinken. Zo voorkom je die knallende hoofdpijn een beetje. 

Eieren

Dat eieren een standaard anti-kater ontbijtje zijn, weten we allemaal. Wist je ook dat er een stof je in eieren zit dat de hoofdpijn verminderd die veroorzaakt wordt door het afbreken van de alcohol in je lichaam? Voor mijn zijn eieren echt iets voor in het weekend dus krijg ik er meteen een chill gevoel van. Dus gooi die eieren in de pan, zet je broodrooster aan of maak er lekkere wentelteefjes van! 

Smoothie

Geef je lichaam een gezonde boost met extra lekkere vitamines. Dat rotte gevoel van een kater gaat niet vanzelf over, maar geef je lichaam de bouwstenen om jezelf weer beter te maken. Bananen verzachten de hoofdpijn en met honing eroverheen is je schorre keel ook verleden tijd. Dus ga je voor een aardbeiensmoothie, bananensmoothie of misschien wel een groene smoothie? Zo heb je meteen je portie groente en fruit binnen! Je zal merken dat je je gedurende de dag vanzelf beter gaat voelen. 

Havermout

Nu denk je misschien: waarom havermout? Havermout zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel gelijk blijft waardoor je langzaam steeds meer energie krijgt. Doordat er veel vezels in zitten, heb je langer een vol gevoel waardoor je niet de hele ochtend chips gaat snaaien. Van dat vette eten ga je je echt niet beter voelen. Dit kun je natuurlijk ook lekker door je smoothie gooien. Zo hoef je geen papje te eten en sla je twee vliegen in een klap. 

Pannenkoeken

Heb je nog wat energie over? Verwen jezelf of je logees dan na zo'n flinke avond stappen met een lekkere stapel pannenkoeken! Hier wordt toch iedereen intens vrolijk van! Maak er een pancake party van en creëer met de leukste toppings een ware pannenkoekentaart. Zo kun je meteen goed gevuld de dag beginnen. 

Zo, hopelijk hebben jullie weer wat nieuwe anit kater ontbijtjes inspiratie opgedaan! Geniet ervan. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.