Skip to main content

6x een drankje doen in Eindhoven

Het gezellige Eindhoven barst van de leuke cafeetjes en kroegen. Maar wat zijn nou dé plekjes om een drankje te doen in Eindhoven? Ik zocht het voor je uit!

Een biertje en goede gesprekken

Voor de meeste studenten is het toch wel een favoriete bezigheid: biertjes drinken met goed gezelschap. Gelukkig kan je hiervoor in Eindhoven op een heleboel plekken terecht! Zo vind je op de Grote Markt verschillende leuke tentjes. Waar je met je vrienden, een date of zelfs je ouders heel gezellig kunt zitten. Een van mijn persoonlijke favorieten is De Vooruitgang. Een eetcafé met een sfeervolle en hippe inrichting waar je graag een avond blijft zitten. Aan het begin van de Dommelstraat, op het Stationsplein, vind je Plein 4. In dit Grand Café kun je terecht voor een ruime keuze aan bieren, wijnen en cocktails. Ook bestel je er lekkere borrelhapjes. Het is een gezellig en trendy café dat zeer geschikt is voor een leuke date.

Cocktails drinken

Zin in iets dat more fancy is dan een biertje met een hapje? Ga dan naar een leuke cocktailbar! Ook deze vind je genoeg in Eindhoven. Bobby’s Bar biedt je wel 75 (!) verschillende gin-tonics, 35 cocktails en nog veel meer verschillende drankjes. Er is zowel een vestiging op de Kleine Berg als op Stratumseind. Op de Kleine Berg vind je daarnaast de allereerste cocktailbar van Eindhoven: de Minibar. Dit barretje wordt gekenmerkt door goede kwaliteit in combinatie met gastvrijheid. Geniet hier in huiskamersfeer van een cocktail of bestel een lekker biertje of wijntje. Een andere leuke optie voor een cocktail (of gewoon een drankje) is The Little One. Hier vind je op de kaart verschillende cocktails, biertjes, whiskey’s en gin-tonics. The Little One is zowel het kleinste als het oudste kroegje van Eindhoven, dus zeker een bezoekje waard!

De hoogte in

Heb je iets te vieren en wil je best iets meer besteden? Drink dan een cocktail of ga een hapje eten bij de chique, imposante VANE skybar aan de Vestdijk. Zoals ze zelf beschrijven, waan je je bij VANE in de sferen van een kosmopolitische metropool zonder daarbij de hartelijkheid van Brabant te verliezen.

Wil je de avond voorzetten en nog op stap? Op de pagina uitgaan in Eindhoven vind je de leukste uitgaansplekken van de stad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.