Skip to main content

5x activiteiten voor weinig geld in Eindhoven

December is voor de meeste mensen een dure maand. Cadeautjes kopen voor onder de kerstboom of voor je sinterklaas surprise en uitgebreide diners met veel eten en drank. De kans dat je niet veel meer overhoudt voor andere dingen zoals leuke activiteiten of een avondje ontspannen is groot. Om niet elke avond op de bank te hoeven hangen, ben ik opzoek gegaan naar een aantal leuke en goedkope activiteiten.

Filmhuis de Zwarte Doos

Op het terrein van de TU Eindhoven zit de Zwarte Doos. Het lijkt in eerste instantie op een normaal café/restaurant, maar op de bovenverdieping zit een filmzaal. Het is er niet heel groot, maar als je op tijd komt, dan kan je bijna altijd wel een plekje bemachtigen. Bijna elke maandag-, dinsdag- en woensdagavond worden hier films gedraaid. De commerciële bioscoop films vind je hier niet, maar de wat minder bekende maar zeker even interessante filmhuisfilms wel. Het allerleukste van dit filmhuis is misschien nog wel de prijs. Als student kun je hier voor €3,50 een avondje naar de film.

PubQuiz 040, de Wildeman

Als je een enorme algemene kennis hebt, of alle muzikale nummertjes van de afgelopen jaren op je duimpje kent, dan moet je zeker eens meedoen aan de pubquiz in de Wildeman. Elke dinsdag- en woensdagavond kun je hier met een team van maximaal 5 personen meedoen. De quiz bestaat uit een fotoronde, geluidsfragmenten, muziekronde en heel veel algemene kennis vragen. Het is een hele uitdaging om te winnen, maar als het je lukt dan wordt je beloond met gratis drankjes. Aanvang van de quiz is 20.30 uur en inschrijven kost maar €3,00 per persoon!

Van Abbe Museum

Als je in Eindhoven woont, of er vaak komt, dan ‘moet’ je het Van Abbe toch minstens een keer van binnen hebben gezien. In dit museum wordt met name moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld. Buiten de vaste tentoonstelling organiseert het museum ook regelmatig leuke activiteiten. Voor maar €6,00 kan je hier als student een hele dag binnen rondlopen.

Feel Good Market, Strijp-S

Elke derde zondag van de maand (met een paar uitzonderingen) wordt op Strijp-S de Feel Good Market georganiseerd. Je kan hier gratis rondlopen en langs alle kraampjes slenteren. Op deze markt vind je onder andere handgemaakte en originele (streek)producten, veel eten en drankjes en je kan er workshops volgen. En dat alles onder het genot van goede live muziek. Kijk voor actuele data even in de agenda

Schaatsen

Deze wintermaanden zijn het perfecte moment om je oude schaatsen weer eens van zolder af te halen. Passen ze nog? Ga dan eens een middagje schaatsen op een van de ijsbanen in het ijssportcentrum. Betaal €6,60 entree en je kan er de hele dag rondjes blijven schaatsen. 

Wil je meer goedkope aanbiedingen of studentenkorting? Neem dan eens een kijkje op onze kortingspagina.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.