Skip to main content

5 tips om gezond te blijven als student

Het leven van de hedendaagse student is druk, leuk en nooit saai. Maar bij zo'n drukke leefstijl komt ook vaak wel om de hoek kijken dat er minder goed voor je lijf wordt gezorgd. Hieronder lees je hoe je goed voor jezelf blijft zorgen tijdens deze studentenjaren!

1. Eet genoeg groenten

Over het algemeen is het bekend dat je gezond moet eten als student, maar als je ervoor zorgt dat je genoeg groenten binnenkrijgt ben je al voor de helft onderweg! Als je het lastig vindt om dit voor elkaar te krijgen dan is het slim om je groenten gedurende de dag te eten. Dan hoef je het niet allemaal tijdens je avondmaaltijd weg te werken. Voeg aan je dagelijkse boterham met kaas ook wat pakjes komkommer en tomaat toe. Eet als tussendoortje puntpaprika met wat smeerkaas, peper en zout en snack tijdens het studeren wat tomaatjes weg. Zo zit je vóór het avondeten al op 200 gram groente. Probeer uit te komen op ongeveer 300 tot 350 gram groente per dag, dan krijg je die vitaminen ruim binnen.

Graag lekker lunchen tijdens lange dagen? Dit zijn gezonde en lekkere lunchrecepten voor tijdens collegedagen!

2. Bewegen

Je hoeft heus niet 5 keer per week in de sportschool te staan, al mag dit natuurlijk wel. Maar probeer wat vaker de fiets te pakken in plaats van het openbaar vervoer. Wandel eens naar een supermarkt wat verder dan jouw eigen supermarkt en ga samen met een vriend(in) wandelend bijkletsen. Ook dit kan natuurlijk onder het genot van een kopje koffie en gebakje, alleen eet je dit dan lopend in plaats van zittend. Een bijkomend voordeel van vaker buiten zijn is dat je lichaam meer vitamine D kan opnemen en dit kan je dan weer goed gebruiken voor de donkere wintermaanden. Dan voel je je straks minder moe als het winter is!

3. Genoeg slaap

Als je al de hele dag in de collegebanken hebt gezeten en daarna een paar uur hebt gewerkt, dan wil je natuurlijk niets liever dan in de avond even lekker thuis op de bank ploffen en je favo serie kijken. Je bent dan ook niet de enige die regelmatig veel te laat naar bed gaat. Maar slaap is zo belangrijk, zeker als je zo'n druk studentenleven hebt. Probeer je avondroutine wat te vervroegen. At je normaal rond een uur of 8 's avonds? Probeer dit eens een weekje om half 7 te doen, dan heb je zo 1,5 uur gewonnen. Dan hoef je niet om 1 uur te gaan slapen, maar dan ben je om half 12 klaar met al je afleveringen en kan je toch wat langer slapen.

4. Maak plezier

Studeren is leuk, maar kan ook heel stressvol zijn. Een manier om met die stress om te gaan is door veel plezier te hebben! Spreek elke week een aantal keer af met vrienden. In het weekend stappen, maar doordeweeks kan je ook afspreken met ze zonder dat er alcohol bij komt kijken. Ga samen koken, naar de bioscoop, organiseer een spelletjesavond of gezellig kletsen onder - vooruit - het genot van een glaasje wijn. Ook zo kan je energiepeil worden opgeladen, ook al wordt het wat later.

5. Wees verstandig

Tot slot een algemene tip: wees verstandig! Tijdens het studentenleven probeer je veel dingen uit, maar wees wel verstandig. Elke avond 10 biertjes of een fles wijn drinken houd je niet eeuwig vol. Denk aan jezelf en wees ook een beetje lief voor jezelf! Nog meer handige gezondheidstips vind je o.a. op Gezondermeer.nl en het Voedingscentrum (de laatste gaat uiteraard vooral over gezond eten).

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.