Skip to main content

3 slimme manieren om van fruitvliegjes in je studentenhuis af te komen

Wie wil er fruitvliegjes in zijn of haar studentenhuis? Dit vervelende ongedierte is de vloek van elk huis met een keuken. Ze sluipen je fruitschaal in, vallen je bananen, appels en peren aan, en maken het zich in het algemeen gemakkelijk. Het is bijna onvermijdelijk - vroeg of laat krijg je fruitvliegjes in je huis. Er zijn echter wat eenvoudige manieren om te voorkomen dat ze permanente bewoners worden. Hier zijn enkele snelle tips om van deze vervelende insecten af te komen:

Verander de manier waarop je je voedsel bewaart

Fruitvliegjes worden aangetrokken door het ethyleengas dat rijpend fruit afgeeft. Daarom worden ze vooral aangetrokken door appels en bananen, omdat deze twee fruitsoorten snel rijpen. De beste manier om te voorkomen dat je fruitschaal in een fruitvliegnest verandert, is door je voedsel anders te bewaren. Appels moeten in de koelkast worden gelegd en niet op het aanrecht. Gekoelde appels geven veel minder ethyleen af en daarbij is de koelkast ook nog eens afgesloten. Bananen kun je in een papieren zak bewaren. Eventueel kun je appels en bananen ook in de vriezer leggen om het ethyleen dat ze afgeven volledig te elimineren, maar dat is voor de echte die-hards die het niet erg vinden om bevroren banaan te eten of een uur te wachten tot deze ontdooid is :)

Gebruik natuurlijke afweermiddelen & fruitvliegjesvallen

Natuurlijke afweermiddelen zijn een handige manier om van fruitvliegjes af te komen zonder dat je chemicaliën hoeft aan te raken. Je kunt een DIY fruitvliegjesval maken door een citroen doormidden te snijden en in een potje te doen, samen met wat suiker. De fruitvliegjes worden naar de pot getrokken en komen vast te zitten in het stroperige citroensap. Je kunt ook een kom water met een paar theelepels appelciderazijn in de buurt van je fruitschaal zetten. De fruitvliegjes worden natuurlijk aangetrokken door de geur van de azijn en zullen verdrinken in het water. Je kunt ook proberen een schaaltje rode wijn neer te zetten. Fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van de wijn, zullen gevangen worden en sterven een licht beschonken dood.

Koop een fruitvliegjesval

Ben je een meer gemakzuchtig type? Dan kun je ook gewoon een fruitvliegjesval kopen bij de drogist of online. Op de website BestrijdenvanOngedierte.nl vind je een handig overzicht van dit soort fruitvliegjesvallen nog veel meer tips om fruitvliegjes te bestrijden.

Tot slot: met fruitvliegjes is voorkomen beter dan genezen, dus probeer de plaag vooral in het begin een beetje onder controle te houden. Dat werkt een stuk beter dan als de fruitvliegjes je halve studentenhuis al hebben overgenomen.
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.