← Terug naar overzicht

Hoe is het om lid te zijn van studentenvereniging V.V. Tamar?

tamar

Ga je lid worden van een studentenvereniging? Dat wordt altijd gevraagd aan het begin van het jaar. Maar hoe is het eigenlijk om lid te zijn van een studentenvereniging? Wij vroegen het aan Annemiek van den End van V.V. Tamar!

Wie ben je en wat is jouw functie binnen de vereniging?

Ik ben Annemiek van den End en dit jaar ben ik secretaris en commissaris interne betrekkingen van V.V. Tamar. Ik zorg ervoor dat mensen worden ingeschreven, begeleid verschillende commissies en zorg ervoor dat er teamborrels zijn. Verder speel ik zelf ook in dames 1.

Je bent klaar met je vwo/havo en gaat studeren. Hoe en wanneer schrijf je je in voor een vereniging?

Bij Tamar kan je het hele jaar terecht, maar het beste moment is om meteen in het begin van het jaar te komen. Wij hebben de eerste week na de intro drie weken lang selectietrainingen, hierdoor wordt je dus ook op het juiste niveau ingedeeld. Tijdens de intro zijn wij natuurlijk aanwezig en kan je altijd even bij ons langskomen. Je kan dan je mail achterlaten en dan wordt je uitgenodigd voor de selectietrainingen. Als je tijdens de intro niet geweest bent kan je natuurlijk altijd nog een mail sturen naar tc@vvtamar.nl. Zij zullen kijken of er nog plek is en bij welk team jij het beste past.

Ingeschreven en dan? Hebben jullie een ontgroening?

Als je bent ingeschreven zit je in een team en kan je komen volleyballen. Ook kan je naar onze activiteiten en borrels toe. Wij hebben geen ontgroening. Na je inschrijving hoef je dus niets te doen. Je kan volleyballen en je kan contact maken met andere leden.

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een lidmaatschap? En met welke kosten moet je nog meer rekening houden?

Meetrainen kost 32,50 en een competitielid betaalt 50,-, het is dus niet duur! Een competitielid traint op maandagavond en speelt thuiswedstrijden op woensdagavonden. De uitwedstrijden zijn meestal ook op woensdag, dus je bent altijd je weekend vrij. Meetrainers die trainen mee op maandag en kunnen ook komen trainen als er extra trainingen zijn op woensdag. In je lidmaatschap zit 10,- borg die je kan gebruiken voor activiteiten. Mocht je daar niet aan mee doen, krijg je dit geld natuurlijk weer terug. Ook kan je gratis drinken verdienen op onze eind barbecue door een contributietaak te doen

Feut, Dispuut, Verticale, Jaarclub, sociëteit, toko…? Wat hebben jullie en wat is het precies?

In de vereniging hebben wij verschillende commissies.

 • Activiteitencommissie: deze commissie organiseert verschillende activiteiten gedurende het jaar. Denk hierbij aan een cycling dinner, pubquiz of een game night.
 • Beachcommissie: deze commissie organiseert het interne beachvolleybal toernooi. Tijdens de zomerperiode hebben wij een interne beachvolleybal competitie. Je speelt hier verschillende wedstrijden op een dag samen met je teamgenoot. De teams bestaan uit één vrouw en één man.
 • Designcommissie: deze commissie ontwerpt flyers, posters, T-shirts.
 • Introcommissie: deze commissie is aanwezig tijdens de introweek en zorgt dan voor activiteiten.
 • Oostblokcie: deze commissie organiseert een weekend weg naar het Oostblok.
 • Lustrumcommissie: op het moment dat er een lustrum is komt deze commissie in actie. Aankomend jaar is ons lustrum dus er komt een groot feest aan!
 • Raad van advies: deze commissie bestaat uit oud bestuursleden. Zij geven het nieuwe bestuur advies.
 • Redactie: wij hebben een tijdschrift, namelijk de Tamarinde. Hierin staan verhalen van leden en staan wist-je-datjes. Wist-je-datjes zijn uitspraken van leden van Tamar.
 • Technische commissie: deze commissie zorgt voor trainers, deelt mensen in in een team en zorgen ervoor dat het goed loopt tussen trainer en team.
 • Toernooicommissie: de toernooicommissie organiseert twee toernooien gedurende het jaar. Wij hebben het 4x4 toernooi. Dit is op een maandagavond en je speelt zoals je al kan verwachten 4 tegen 4. Ook hebben wij het Tamar-Nuvoc toernooi. Dit is een hele zaterdag en er is een lunch en BBQ aanwezig. De lunch en BBQ zijn heel goedkoop en je hebt een leuke dag gevuld met volleybal.
 • TOP-commissie: deze commissie organiseert een weekendje weg in Nederland.
 • Webcommissie: deze commissie zorgt ervoor dat de website het doet.

Hoe kom je in een studentenhuis te wonen?

Tamar heeft geen studentenhuizen. Wel helpen de leden elkaar als er iemand opzoek is naar een kamer. Vaak komt er net een kamer bij een lid vrij en daar kan je dan komen hospiteren.

Heb je verenigingsverplichtingen?

Wij verwachten dat je aanwezig bent op trainingen. Je doet namelijk een teamsport dus het is fijn voor je teamgenoten als je aanwezig bent. Verder ben je niet verplicht om naar borrels of activiteiten te komen. Wel wordt er van je verwacht om een contributietaak te doen, bijvoorbeeld fluiten, broodjes maken, BBQ’en.

Heb je überhaupt nog wel tijd voor je studie als je lid wordt?

Je hebt zeker weten nog tijd voor je studie! Je hebt op maandag training en op woensdag thuiswedstrijden. De meeste uitwedstrijden zijn ook op woensdag, maar kunnen ook af en toe op dinsdag of donderdag vallen. De rest van de dagen ben je vrij. Ook beslis jezelf of je naar activiteiten gaat.

Verenigingskleding: heb je dat en hoe kom je daaraan?

Je hebt teamkleding en je kan ook individueel kleding bestellen. Je hebt twee keer in het jaar de mogelijkheid om de kleding te bestellen. Je kan samen met je team zelf een logo ontwerpen en kan dit dan extra op je kleding laten bedrukken.

Hoe zit het met bestuur? Wie zitten daarin en wat doen zij?

Op dit moment zitten er 4 mensen in het bestuur. Arie is voorzitter en is ook commissaris externe betrekkingen. Hij houdt overzicht over de rest van het bestuur en stuurt ze aan. Ook heeft hij contact met onze sponsors en is altijd op zoek naar nieuwe sponsoren. Floris is penningmeester en vicevoorzitter. Hij houdt het geld in de gaten en valt in mocht Arie ziek zijn. Marlon is wedstrijdsecretaris en commissaris interne betrekkingen. Zij regelt alles omtrent wedstrijden en trainingen en begeleidt nog een aantal commissies. Ik zit ook in het bestuur en ben secretaris en ook commissaris interne betrekkingen. Ik regel de ledenadministratie, het mailverkeer, de borrels en begeleid een aantal commissies.

Hoe kom je in het bestuur?

Elk jaar kan jij aangeven bij het bestuur dat jij volgend jaar in het bestuur wil. Er is dan een interesse avond en op die avond wordt er gezellig wat gegeten en informatie uitgewisseld. Mochten er teveel mensen in het bestuur willen wordt er door het bestuur besloten wie er in het bestuur mag.

Is de praeses/voorzitter echt de grote baas?

In onze vereniging is iedereen gelijk, dus Arie heeft niet alles te zeggen (ook al zou hij dat wel graag willen). Het bestuur bepaald gezamenlijk, maar wij staan altijd open voor de argumenten van onze leden.

Waarom lopen alle studenten met hetzelfde kapsel?

Ik denk dat ze dit doen zodat de studentenkorting krijgen makkelijker gaat.

Waarom zou jij studenten willen aanraden om lid te worden van een studentenvereniging?

Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden. Het maakt je studententijd gezelliger en je hebt leuke avonden waar je alcohol kan nuttigen, maar bij onze vereniging sport je de drank er gewoon weer af! Een win-win situatie dus! Lijkt het je nou leuk, neem dan een kijkje op onze website www.vvtamar.nl.

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

 • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
 • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
 • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden