← Terug naar overzicht

15 herkenbare uitspraken van gasten in de horeca

Veel studenten hebben een bijbaan in de horeca (gehad). Uitspraken van horecagasten zijn dan ook voor veel studenten herkenbaar. Kan jij wel lachen om onderstaande uitspraken? Dan is freelancen in de horeca misschien wel wat voor jou!

1. Gast bij het pinnen: “Ik ben geslaagd! Krijg ik dan een pindiploma?”

2. Gast: “Welke speciaal bieren heeft u allemaal?” Ober somt een lijst van 15 speciaal bieren op. “Doe dan maar een vaasje Heineken.”

3. Gasten die een leeg restaurant binnenkomen: “Zijn wij de eersten?”

4. Ober: “Hoe wilt u uw biefstuk gebakken hebben?” Gast: “In een pannetje met boter!”

5. “Mag ik de gambasalade zonder gamba’s?”

6. Gast tegen ober: “Ik ben allergisch voor tomaat.” Gast tegen de rest van de tafel: “Eigenlijk lust ik gewoon geen tomaat.”

7. Gast bij het afrekenen: “Gooi het bonnetje maar weg hoor. Die kan ik toch niet declareren bij de belastingdienst.”

8. Ober: “Voor wie is de sliptong?” Gasten aan tafel: *glazige blik*

9. Tafel van 3 personen: “Kunnen we de rekening ook in 3 keer pinnen?”

10. Gasten die om 21.25 uur binnenkomen: “De keuken is tot half tien open, dus we kunnen nog een hapje eten toch?”

11. Ober: “Voor wie is de koffie verkeerd?” Gast: “Koffie verkeerd? Ik had een goede koffie besteld hoor. Haha.”

12. Ober: “Heeft u een keuze kunnen maken?” Gast aan tafel: “Wat neem jij Jan?”

13: Ober tegen een tafel van 2: “Wij gaan zo sluiten, wilt u nog een laatste drankje bestellen?” Gasten: “Ja, doe maar een fles Pinot Grigio.”

14. Ober tegen gasten die op zaterdagavond zonder reservering binnenlopen: “Het is erg druk, maar ik heb daar nog een tafel voor u.” Gast: “Heeft u geen tafel aan het raam?”

15. Gast: “Welk merk cola schenken jullie?” Ober noemt het merk. “Doe dan maar een ijsthee.”

Ben jij nog op zoek naar een bijbaan in de horeca? Kijk dan eens op Temper. Via dit platform kan je allerlei freelance klussen in de horeca vinden. Je werkt dan alleen wanneer het jou uitkomt en voor een veel hoger tarief. Wil je hier meer over weten? Wij interviewden vorige maand Dounia over het freelancen in de horeca.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Tentamen Den Haag Studentenstad
Abonneren op