← Terug naar overzicht

Met EF de wereld rond! gesponsord

Wil jij binnenkort voor een periode studeren in het buitenland?. Zaïra heeft behoorlijk wat studiereizen achter de rug met dank aan Education First. Lees hier haar ervaringen in onder andere Malta, Toronto, Los Angeles en Oslo!

Hi, ik ben Zaïra Koole en heb in 2011 voor drie maanden een Examen cursus gevolgd bij EF Miami Beach. Tijdens mijn talencursus in Miami Beach heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad. Dat is ook de reden dat ik nog steeds verbonden ben met EF. Ik heb mij bij terugkomst meteen aangemeld voor het Ambassador Programma. Ik begon met helpen op open dagen, informatiemeetings en andere activiteiten. 

Ambassador van EF worden

Ik ben in 2013 door EF Nederland gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op de Ambassadors Meeting in Zurich. Ik heb daar veel andere Ambassadors uit Europa leren kennen en ook veel medewerkers van EF. Het was erg leuk om van de andere Ambassadors te horen wat zij zoal ondernemen als Ambassadors in hun land. Natuurlijk heb ik dat mee naar Nederland genomen om te kijken of wij daar ook iets mee konden doen.

Na de Ambassadors Meeting ben ik ook gekozen om in de zomer mee te gaan op de Ambassadors Tour naar Malta. Daar ben ik met een team van EF ambassadors en EF medewerkers een week lang nieuwe ambassadors gaan werven op de verschillende EF scholen op Malta. Zowel Zurich als Malta waren allebei leuke en leerzame ervaringen en ik kijk er nog steeds met veel plezier op terug.

Vanuit school heb ik in 2013 een exchange semester gedaan en gestudeerd op een Canadese universtiteit in Toronto. Ook al stond dit los van EF, ik heb toch contact gezocht met de school in Toronto om te kijken of ik wat voor hun kon betekenen als EF Ambassador. Net als dat er hier open dagen worden georganiseerd gebeurd dat daar ook. Ik heb geholpen op een International Fair om de studenten te enthousiasmeren en om mijn ervaringen ook met hun te delen.

​Stage lopen bij Education First

Ik zocht in 2014 voor mijn studie een stage en ik ben samen met EF gaan kijken naar de mogelijkheden binnen EF. Ik wilde heel graag naar het buitenland en ook leek het mij heel erg leuk om op een EF school te kunnen werken. Uiteindelijk heb ik negen maanden stage gelopen op de EF school in Los Angeles. Ik werkte voor het activiteiten team en bedacht, organiseerde en voerde de activiteiten voor de studenten op de school uit. Ik heb Leisure Management gestudeerd en de stage paste dus perfect bij mijn opleiding.

In de eerste week van mijn stage werd ik gevraagd of ik een week kon komen helpen met het werven van nieuwe host families voor EF San Francisco. Daar heb ik natuurlijk meteen ja op gezegd en ben een week lang heel San Francisco door gegaan samen met andere EF medewerkers om zoveel mogelijk mensen te benaderen en over het EF Host Family programma te vertellen. Opnieuw was het fantastisch om de mogelijkheid te hebben om weer een nieuwe school van EF te kunnen zien, maar ook om weer een nieuw deel binnen EF te leren kennen, de host families.

Aangezien ik verschillende activiteiten voor EF in zowel Europa en Amerika heb uitgevoerd, maar nog niet wist hoe het er in Azië aan toe ging wilde ik heel graag de Ambassadors meeting, die voor de Aziatische Ambassadors in Hong Kong georganiseerd werd, bijwonen.Tijdens deze meeting mocht ik ook deelnemen aan een ‘Q&A’ met de oprichter van EF, Bertil Hult. Dit was echt een unieke ervaring.

Afstuderen bij EF

Toen ik mijn afstudeerscriptie in 2016 ging schrijven wilde ik dat natuurlijk heel graag voor EF doen. Opnieuw heb ik er veel tijd in gestoken en heb ik het uiteindelijk geschreven voor de EF sales office in Oslo, Noorwegen. Ik ben naar Oslo geweest om te praten met de medewerkers van EF en om face to face interviews te doen met Noorse EF studenten. Ook heb ik veel interviews gedaan over Skype om alle nodige informatie bij elkaar te krijgen. Ik heb mijn scriptie succesvol afgerond en ben blij dat ik dat met hulp van EF heb kunnen doen.
 

Avonturen met EducationFirst

Tijdens mijn vakantie in de zomer van 2016 was ik een paar dagen in Shanghai. Ik had al heel veel gehoord over het indrukwekkende EF kantoor in Shanghai en wilde daar heel graag een bezoek aan brengen. Ik heb via contacten binnen EF de twee kantoren kunnen bezoeken. Eerst het kantoor van Language Courses waar ik een presentatie heb gegeven voor de Sales Coordinators en Ambassador Responsible over het Ambassadors programma in Nederland en ook ideeën uitgewisseld over het Ambassadors Programma in China en Nederland. Ook heb ik het grote kantoor in Shanghai bezocht en heb een rondleiding gekregen. Ik kan zeggen: Het is net zo indrukwekkend als dat mij altijd is verteld.

Ik heb het vanaf het begin af aan altijd heel erg leuk gevonden om een EF Ambassador te zijn en het heeft het mij ontzettend veel gebracht en ik heb er ook ontzettend veel van kunnen leren. Van alle activiteiten die ik in Nederland heb kunnen uitvoeren heb ik veel geleerd, maar ook zeker van de vele buitenland ervaringen. Ik doe het nog altijd met veel plezier en ben benieuwd wat mijn nieuwe avontuur wordt!

 

Wil jij ook reizen tijdens of na jouw studie? Wil jij meer weten over taalscholen in Oost-Amerika? Lees dan deze blog van Eline!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op