← Terug naar overzicht

Jouw maandelijkse dosis studentennieuws

Wil jij graag up-to-date zijn van het laatste studentennieuws? Maar ben jij eigenlijk te lui om het zelf constant te volgen? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Wij zoeken het belangrijkste studentennieuws voor jou op en het enige wat jij hoeft te doen, is het hier te lezen.

Negatief bindend studieadvies?

Bloed, zweet en trainen. Elke student werkt elk jaar zijn zweet weer uit zijn bilnaad om een bindend studieadvies te krijgen. Want zonder kun je niet doorstuderen. Volgens HOP zijn er bijna honderd studenten onterecht weggestuurd in 2016 vanwege een negatief studieadvies. De veertig studenten die wel graag door wilde gaan met hun studie, stapte naar het Landelijk Studenten Rechtsbureau. Met veel wikken en wegen is het uiteindelijk alle gemotiveerde studenten die onterecht waren weggestuurd gelukt om weer verder te studeren. De instellingen werden daarnaast ook nog op de vingers getikt. Zij zouden zelf de studenten moeten helpen om hun studie voort te zetten. Dus medestudenten, laat je niet zomaar uit het veld slaan vanwege een onterecht nbsa!

De gevolgen van het leenstelsel

Het is waar! Ook al zagen we het wel aankomen… Er is werkelijk een daling in het aantal aanmeldingen op hogescholen en universiteiten sinds het leenstelsel. De Hogeschool van Amsterdam ervaart zelfs een daling van 14%. Daarnaast geeft ASVA (vakbond voor Amsterdamse studenten) aan dat de ongelijkheid tussen studenten groeit, omdat vooral mbo-studenten die bang zijn voor schulden minder snel kiezen voor een hbo-vervolgstudie. Uit een enquête die de ASVA onder 346 studenten hield, blijkt ook dat studenten meer keuzestress ervaren sinds de afschaffing van de basisbeurs, dat ze eerder thuis blijven wonen en dat ze meer werken. De Studentenunie vraagt politieke partijen om leenstelsel te heroverwegen. Go Studentenunie!

Topsport voor studenten: zitten

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu publiceerde een onderzoek naar het zitgedrag van Nederlanders. De studenten sprongen er bovenuit met 11 uur! Van opstaan, naar chillen in de collegezaal, naar huis met ov en dan op de bank ploffen om uit te rusten met Netflix. Oké, we herkennen het allemaal, maar dit zorgt er dus wel voor dat we veel te weinig beweging krijgen. Ik zie je kijken naar je die grote vriendelijke rolletjes op je buik, maar dat biertje gaan we er vanavond toch echt niet voor laten. Want liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist. Toch? Maar misschien moeten we soms iets meer denken aan onze gezondheid. Pak eens de fiets in plaats van de tram en ga maar eens naar de sportschool. Al is het maar twee keer per week, je voelt je er beter door, I promise. Beetje hulp nodig? Lees dan ons blog: Fitness voor Dummies

Nog meer nieuws?

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief en krijg alle nieuwtjes in je mailbox!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

wasmachine huren
Abonneren op