← Terug naar overzicht

Recepten die je kunt invriezen

Als student heb je niet altijd tijd of zin om te gaan koken… Plan b is dan eten afhalen. Maar omdat elke keer te doen, ben je bakken met geld kwijt. Een ander alternatief is om eten in te vriezen. Je kan in het weekend een paar gerechten maken of een gerecht maken voor een paar dagen en dit invriezen. In deze blog vind je een aantal recepten die je perfect zijn om in te vriezen.

Lasagne

Dit gerecht is makkelijk te maken en is ideaal om in te vriezen. Je kan een extra grote bak lasagne maken zodat je de leftovers in de vriezer kunt stoppen voor een andere keer. Iedereen heeft een andere smaak, dus het recept kan je gewoon aanpassen. Wat heb je nodig voor je lasagne?

  • 3 eetlepels tomatenpuree, 400 gram tomatenblokjes
  • 1 uit, 1 teentje knoflook, 1 pak (verse) lasagnebladen
  • Kruiden naar eigen keuze, denk aan: basilicum, peterselie, oregano, chilipoeder, etc.
  • 50 gram geraspte kaas
  • Bechamelsaus
  • Groente naar eigen keuze, denk aan: paprika, courgette, prei of aubergine.

Tomatensoep

Je kan natuurlijk ook een kant-en-klaar pakje soep bij de Appie halen. Maar als je zelf soep maakt, dan is dat vaak veel lekkerder. Soep kan je ook makkelijk maken en invriezen. Hoe je bijvoorbeeld tomatensoep maakt? Snijd een grote uit in kleine stukjes en doe er een teentje knoflook bij. Voeg drie blikjes tomatenpuree en tomatenblokjes toe en doe er een schepje bruine suiker bij. Je kan altijd kruiden toevoegen die jij lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan basilicum, koriander of oregano. Daarna kan je nog bouillonblokjes toevoegen. Hierna doe je nog een tot anderhalve liter water in de pan. De soep kan je een halfuurtje laten koken. Daarna kan je de inhoud pureren met een staafmixer totdat je een dikke romige soep hebt. Maar je kan natuurlijk ook een andere soort soep maken en invriezen!

Andijviestamppot

Dit gerecht is makkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker. Je hebt een kilo aardappelen nodig, 25 gram boter, 500 gram andijvie, 1 ui en 100 ml halfvolle melk. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Kook deze met de gesneden ui in een pan totdat ze gaar zijn. Als de aardappelen gaar zijn, dan kan je ze afgieten en terug doen in de pan. Daarna voeg je boter en melk toe aan de aardappelen en stamp je ze tot een puree. Hierna kan je de pan weer op laag vuur zetten en de andijvie in de pan gooien en mengen met de puree. Bij deze stamppot kan je altijd spek toevoegen of een stukje kipfilet of een rookworst maken voor bij de stamppot.

Spaghetti

Voor spaghetti heb je niet veel ingrediënten nodig en ook dit gerecht is supersnel klaar. Als je een keer geen spaghetti hebt, dan kan je ook een ander soort pasta gebruiken. Wat heb je nodig? 400 gram spaghetti (of meer zodat je meer kan invriezen), een uitje, (olijf)olie, gepelde tomaten, tomatenpuree, peper, zout, kaas en vlees naar keuze. Kook eerst een pan met water. Als het water begint te koken, dan kan je de spaghetti in de pan doen. In de tussentijd kan je je vlees klaar maken. Je kan bijvoorbeeld een stukje kipfilet bakken voor in de tomatensaus. Doe de gepelde tomaten en tomatenpuree in de pan met een beetje zout en peper. Plet de gepelde tomaten en roer alles in de pan goed door.

Deze recepten kan je makkelijk in de vriezer stoppen. Kook genoeg zodat je in elk geval eten in kunt vriezen voor een aantal dagen. Je kunt de gerechten in de ochtend voordat je naar school of werk gaat uit de vriezer halen. Als je later in de middag of avond terug bent, dan kan je je eten opwarmen in de magnetron, oven of pan. Heb je nog geen goede koelkast om je eten in te vriezen? Of mis je echt een goed fornuis om deze gerechten op te bereiden? Kijk dan eens op de website van Splash Lease! Je kunt daar voor een studentenprijsje koelkasten en fornuizen huren. Deze worden bezorgd en geïnstalleerd voor je. Lekker makkelijk dus!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op