← Terug naar overzicht

De fases die je doorloopt op de dag dat je je scriptie uitslag krijgt

Je zou denken dat je er inmiddels wel aan gewend was geraakt, maar niets is minder waar! Wachten op je beoordeling blijft spannend… Je hebt je hele opleiding waarschijnlijk nergens zó hard aan gewerkt als je scriptie. En de dag dat je je uitslag binnen krijgt, wordt een complete chaos.

Alsof je niet al genoeg hebt gestrest om die stomme scriptie op tijd in te leveren, wordt er de dag van je beoordeling nog een schepje bovenop gegooid. Op deze dag des onheils zal je jezelf waarschijnlijk wel herkennen in tenminste een aantal van deze fases.

Optimisme (aka ontkenning)

Ongeacht het gevoel dat je in eerste instantie had bij je scriptie, begin je de dag zen. Wie weet is het wel gewoon een voldoende! Je bent toch zeker niet achterlijk?! En zelfs als je het over moet doen, is dat níét niet einde van de wereld (wat het ook absoluut niet is).

Boosheid

Waarom moet dit nou allemaal zo lang duren? Hoe moeilijk kan het nou zijn om een scriptie na te kijken? Als die docenten echt zo slim zijn, moeten ze toch ook in één oogopslag kunnen zien of het een voldoende is of niet?! En o wee als het dat niet is…

Depressie

De angst voor falen bereikt hier zijn toppunt en je hebt praktisch alle moed al weer opgegeven. Wat zal je tegenwoordig verdienen bij de McDonalds?

Een wanhopige behoefte aan afleiding

Je moet iets doen om je aandacht van die scriptie af te leiden anders wordt je gek. Met trillende vingers begin je iedereen te appen, waarna je alleen maar gestrester raakt omdat iedereen wilt weten over je uitslag… Dan toch maar een boek lezen of een serietjes kijken misschien?

Je wordt gek

Misschien ga je er niet daadwerkelijk ijsberen, maar stilzitten is er absoluut niet meer bij nu… Je concentratie voor andere zaken is volledig verdwenen in de ergste gevallen begin je tegen jezelf te praten.

Houd vol! Je uitslag is onderweg.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op